Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

TSMC

Συνέχεια στις φήμες  σε ό,τι αφορά τα τσιπάκια της νέας γενιάς φορητών συσκευών της Apple δίνει το πρακτορείο Reuters, το οποίο, βασιζόμενο στη γνωστή «πηγή με γνώση στο θέμα» αναφέρει πως η εταιρία-δαγκωμένο μήλο έχει συνάψει συμφωνία με την Ταϊβανέζικη TSMC.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η TSMC έχει λάβει «όλες τις λεπτομέρειες και εγκρίσεις» από την Apple και έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζει τα A5 τσιπάκια για κινητές συσκευές (ενώ ετοιμάζονται να μπουν στην παραγωγή και τα A6 τσιπάκια). Ικασίες γίνονται για το ότι η Apple δεν έχει δώσει το 100% της παραγωγής των A5 chips στην TSMC, αλλά μόλις το 20-με-30%.

Η Samsung και η Apple είναι «στα μαχαίρια» μετά τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που έχουν καταντήσει πλέον κουραστικές, και έτσι η τελευταία θα σταματήσει να προμηθεύεται τα Α5 CPUs από την Samsung, καταφεύγοντας στην TSMC. 

Οι νέες εγκαταστάσεις της Ταϊβανέζικης, που φτιάχτηκαν μόλις πριν από 1 χρόνο σε συνεργασία με την ARM, διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο σχεδιασμό και κατασκευαστικές δυνατότητες και κόστισαν περίπου 9 δισ. δολάρια!

Σχόλια, όπως συνηθίζεται  σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν  υπήρχαν από καμία εταιρία…

 

Πηγές: protothema.gr / reuters.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;