Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Apple vs HTC

Η προκαταρκτική απόφαση ενός δικαστή της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ με την οποία καταρχήν δικαιώνονται οι ισχυρισμοί της Apple ότι η HTC χρησιμοποίησε χωρίς άδεια δύο δικές της κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες μείωσε τη Δευτέρα κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες την αξία της μετοχής του διεθνώς αναγνωρισμένου κατασκευαστή smartphone από την Ταϊβάν.

Η μετοχή της HTC συνεχίζει να έχει πτωτική πορεία -την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου έχασε έως και το 20% της αξίας της. Το γεγονός αποδίδεται σε πολλούς λόγους, από τη γενικότερη αναμενόμενη μείωση της ζήτησης στην αγορά των smartphones και τον εντονότερο ανταγωνισμό από την Samsung αλλά και ειδικότερα από τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η HTC θα βρεθεί αντιμέτωπη με την απαίτηση να πληρώσει ακριβά την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας της Apple, την οποία έχει καταγγείλει η εταιρεία στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ (ITC).

Εντούτοις, η ITC στην προκαταρκτική φάση των ερευνών της έκρινε ότι από τις 10 καταγγελίες της Apple, έξι απορρίφθηκαν για διάφορους λόγους και από τις υπόλοιπες τέσσερις, η HTC θεωρήθηκε πιθανό να καταπατά δύο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ολομέλεια της Επιτροπής και μπορεί να επικυρώνει ή να ακυρώνει την προκαταρκτική απόφαση του δικαστή για αυτές τις παραβιάσεις. Αναμένεται δε, στις 6 Δεκεμβρίου 2011. Η HTC συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει έτοιμη να εφεσιβάλλει τυχόν αποφάσεις της ITC εις βάρος της.

Έρικ Σμιντ: "Θα υποστηρίξουμε την HTC εναντίον της Apple"

Χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ, δήλωσε πως η εταιρεία του θα στηρίξει την HTC στην νομική μάχη με την Apple στο θέμα της παραβίασης πατεντών. 

Η υποστήριξη της Google, έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή μετά την νομική νίκη της Apple στην ITC για παραβίαση δύο σημαντικών πατεντών της από την HTC, αν τελεσιδικήσει η απόφαση (που πάντως είναι δύσκολο να ανατραπεί) μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση διάθεσης Android smartphones της HTC στις ΗΠΑ.

Η εν λόγω απόφαση μπορεί να επηρεάσει και άλλους κατασκευαστές Android συσκευών αφού οι υπό εξέταση πατέντες κρίνονται κρίσιμες για το Android.

Ο Έρικ Σμιντ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα στηρίξει η Google οικονομικά την HTC αν χάσει, δήλωσε "τότε θα σιγουρευτούμε πως δεν θα χάσει", ενώ απέδωσε το όλο θέμα στην ευρεία διάδοση του Android λειτουργικού.

 

Πηγή: tech.in.gr / adslgr.com / cnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;