Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

HTC LegendΗ HTC ενηλικιώθηκε. Η ταϊβανική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων, γνωστή κάποτε μόνο ως δημιουργός των τηλεφώνων Windows με την επωνυμία SPV, αποκάλυψε το νέο της κινητό τηλέφωνο, που διαθέτει λογισμικό Google Android και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας της Apple στον πόλεμο του σχεδιασμού «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Το Legend της HTC, που χρησιμοποιεί το τελευταίο λογισμικό Android με κωδική ονομασία Eclair, αποτελείται από μονοκόμματο μπλοκ αλουμινίου με πολύ λαμπερή και ευκρινή οθόνη 3,2 ιντσών. Η Vodafone έσπευσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα πώλησης του κινητού στην Ευρώπη, έχοντας διδαχθεί από το σφάλμα της να μην διεκδικήσει τα δικαιώματα του iPhone σε καίριες ευρωπαϊκές αγορές.

Το Legend θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Βρετανίας τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ήδη ότι θα αποτελέσει έναν ακόμη σχεδιαστικό σταθμό στη ιστορία της κινητής τηλεφωνίας. «Η χρήση αλουμινίου για το κάλυμμα του Legend θα υποσκελίσει την Apple για να αναλάβει τα σκήπτρα του ντιζάιν», λέει αναλυτής της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας.

Παρότι το κάλυμμά του αποτελείται από μοναδικό κομμάτι αλουμινίου, το Legend διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία, κάτι που δεν διαθέτει το iPhone. Το πίσω μέρος της μπαταρίας κρύβει την κεραία του τηλεφώνου. Το νέο τηλέφωνο προσπαθεί να είναι φιλικό στο χρήστη, επιτρέποντας την οργάνωση των επαφών με διαφορετικές παραμέτρους και προσφέροντας δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης μέσω Facebook και Twitter.

Το λογισμικό Android υπήρξε άλλωστε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας της HTC. Η εταιρία δημιούργησε το πρώτο της τηλέφωνο, το G1, αξιοποιώντας το λογισμικό αυτό. Παράλληλα με το Legend, η HTC παρουσίασε και το HTC Desire, που φιλοδοξεί να ανταγωνισθεί το Nexus One της Google.

Το Desire διαθέτει μεγάλη οθόνη LED 3,7 ιντσών, καθώς και επεξεργαστή ισχύος 1 GHz. Η συσκευή υποστηρίζει επίσης και το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Flash, το οποίο η Apple αρνείται επίμονα να εντάξει στις συσκευές της.

 

23/02/2010 - kathimerini.gr με στοιχεία από The Guardian

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;