Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

microsoftΟ κολοσσός του χώρου των PC φαίνεται να αντέχει, παρά τις επελάσεις των Google και Apple.

Η Microsoft Corp. κατάφερε να αψηφήσει τις προβλέψεις κερδών της Wall Street, καθώς οι πωλήσεις PC φαίνεται να «αντέχουν» πολύ περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν, με αποτέλεσμα την άνοδο της μετοχής της εταιρείας κατά 2,5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Τα εν λόγω αποτελέσματα ενισχύουν την αισιοδοξία γύρω από την κατάσταση του μεγαλύτερου κατασκευαστή λογισμικού στον κόσμο, ο οποίος ετοιμάζει μία νέα έκδοση των Windows ειδικά για tablets εντός του ερχόμενου έτους, επιδιώκοντας να «χτυπήσει» την επέλαση των Apple και Google στην αγορά mobile κατά την περίοδο των διακοπών.

«Τα αποτελέσματα ήταν κατά πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε» είπε σχετικά ο Ρικ Σέρλουντ, αναλυτής της Nomura Securities. «Η συνολική αύξηση εσόδων ήταν 6%, και αυτό πριν τον νέο κύκλο παραγωγής, ο οποίος αναμένεται γύρω στον Οκτώβρη».

Η Microsoft -της οποίας η μετοχή έφτασε στα 32,95 δολάρια τον προηγούμενο μήνα (ρεκόρ τεσσάρων ετών)- δεν έχει ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσουν τα Windows 8, αλλά οι περισσότεροι στη βιομηχανία τα περιμένουν γύρω στον Οκτώβριο, ως μία δυνατή εναλλακτική πρόταση στο «καθεστώς» που έχει υπαγορεύσει η κυριαρχία του iPad της Apple. Κάπου εντός της ίδιας περιόδου αναμένεται και η κυκλοφορία νέου λογισμικού Windows για smartphones.

«Τέτοια περίοδο σε ένα χρόνο θα πρέπει να μιλάμε για τα Windows 8 mobile και πώς συνεισφέρουν ή όχι στην εταιρεία» είπε η Κιμ Φόρεστ, αναλύτρια του Fort Pitt Capital Group. «Αλλά είναι ανάγκη να βγουν τα Windows 8 πρώτα σε όλες τις συσκευές, για να δούμε αν θα υπάρχει ή όχι συμβατότητα μεταξύ τους» .

Οι πωλήσεις PC παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 1,9% στο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία τεχνολογικών ερευνών Gartner Inc. Πρόκειται για εξέλιξη πολύ καλύτερη από ό,τι αναμενόταν, καθώς η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η έλλειψη σκληρών δίσκων από την Ταϊλάνδη και η «επίθεση» του iPad.

Αυτό βοήθησε τη Microsoft, η οποία παρέχει λειτουργικά στο 90% των PC’s, να ανεβάσει τις πωλήσεις των Windows κατά 4%. «Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη η αύξηση 4%, παρά τις προβλέψεις που διέβλεπαν πτώση 4%» λέει ο Τζος Όλσον, αναλυτής της Edward Jones.

Ωστόσο, ο συνήθως επικερδής τομέας ψυχαγωγίας της Microsoft σημείωσε πτώση, λόγω μείωσης των πωλήσεων παιχνιδιών για το Xbox, καθώς η παιχνιδομηχανή πλέον θεωρείται πως έχει μία «ηλικία».

Παρά τα καλά αποτελέσματα, η εταιρεία βρίσκεται ακόμα σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα αντίστοιχά της πριν από δέκα χρόνια, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται κατά πόσον η εταιρεία είναι όντως σε θέση να «κοιτάξει στα μάτια» τις Apple και Google στις τεχνολογίες online και mobile. Η αγοραία αξία της Apple είναι σχεδόν διπλάσια αυτής της Microsoft, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone το περασμένο τρίμηνο ξεπέρασαν τα συνολικά έσοδα της εταιρείας.


Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;