Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ανάβει η κόντρα ανάμεσα στην Apple και την HTC, καθώς η κορυφαία ταϊβανέζικη εταιρία παραγωγής «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της αμερικανικής εταιρίας ότι παραβίασε τις εμπορικές πατέντες που αφορούν το iPhone.

apple iphone 3gs

Η Apple, που έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 40 εκατομμύρια iPhones από τότε που κυκλοφόρησε τη συσκευή της το 2007, κατέθεσε αγωγή στα αμερικανικά δικαστήρια κατά της HTC, κατηγορώντας την ότι παραβίασε 20 πατέντες που σχετίζονται με το  iPhone, όσον αφορά τη διεπαφή του χρήστη (interface), την αρχιτεκτονική και το hardware.

«Μπορούμε είτε να κάτσουμε αδρανείς και να παρακολουθούμε τους ανταγωνιστές μας να κλέβουν τις εφευρέσεις που έχουμε κατοχυρώσει με πατέντες, είτε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής της Apple Στιβ Τζομπς. «Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Θεωρούμε ότι ο ανταγωνισμός είναι υγιής, όμως οι ανταγωνιστές θα πρέπει να δημιουργούν τη δική τους πρωτότυπη τεχνολογία και όχι να κλέβουν τη δική μας», πρόσθεσε.


Από την πλευρά της, η HTC, με ανακοίνωσή της που απέστειλε και στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν, ανταπάντησε ότι «δεν είναι μόνο καινοτόμος στην τεχνολογία κινητών, αλλά επίσης ιδιοκτήτης πολλών πατεντών. Παίρνουμε στα σοβαρά την προστασία των αμερικανικών και διεθνών πατεντών».


Η εταιρία ανέφερε ότι προτίθεται να συνεργαστεί στενά με το αμερικανικό δικαστικό σύστημα και εκτίμησε ότι η εναντίον της αγωγή δεν θα έχει οποιεσδήποτε σημαντικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα.

 

03/03/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;