Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
ifpi logo«Μύθος» η διαδικτυακή προβολή υποστηρίζει η IFPI.

«Μύθος» είναι σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI) η ιδέα ότι οι μουσικοί δεν έχουν πλέον ανάγκη τις δισκογραφικές εταιρείες, τονίζοντας ότι το Διαδίκτυο μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν γνωστοί μόνο μέχρι ένα επίπεδο.

Η επιτυχία της βρετανικής μπάντας Arctic Monkeys η οποία έγινε γνωστή χάρη στις ιστοσελίδες ή η απόφαση των Radiohead το 2007 να κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ στο Διαδίκτυο έχουν εγείρει ζητήματα για τη χρησιμότητα που έχουν πια οι δισκογραφικές εταιρείες.

Η IFPI δημοσίευσε έκθεση με τίτλο «Μουσική Επένδυση» στην οποία δικαιολογεί τα εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το παγκόσμιο ντεμπούτο ενός καλλιτέχνη.

«Πραγματικά δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα κάποιου που έχει καταφέρει να εξελιχθεί μέσω του Διαδικτύου», δήλωσε ο Τζον Κένεντι, διευθύνων σύμβουλος της IFPI, σε Συνέντευξη Τύπου.

Η IFPI υπολογίζει ότι το κόστος για το ξεκίνημα ενός νέου καλλιτέχνη ανέρχεται τουλάχιστον στο 1 εκατομμύριο δολάρια, μια εκτίμηση που περιγράφεται ως «συντηρητική» και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις ηχογραφήσεις, τα βίντεο κλιπ και την προώθηση του καλλιτέχνη.

 

09/03/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;