( 0 ψήφοι )

Η Google έχει απειλήσει ότι εάν δεν αλλάξει τακτική η κινεζική κυβέρνηση, θα αποχωρήσει απο τη χώρα και θα κλείσει το κινεζικό παράρτημαΔεν άφησε περιθώριο συμβιβασμού στη διαμάχη μεταξύ της Κινέζικης κυβέρνησης και της αμερικάνικης εταιρίας

Η Google θα πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους της χώρας ή θα υποστεί τις συνέπειες, τονίζει η Εποπτική Αρχή Διαδικτύου της Κίνας, ανεβάζοντας τους τόνους στη μεταξύ τους αντιπαράθεση.

«Εάν δεν σέβεστε τους κινέζικους νόμους, είστε ανεύθυνοι, δεν είστε φιλικοί, και θα υποστείτε τις συνέπειες». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Λι Γιτζόγκ, ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας και με αυτό τον τρόπο δεν άφησε κανένα περιθώριο συμβιβασμού στη διαμάχη μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας και της Κινεζικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, δεν έδωσε πληροφορίες για τις συνομιλίες μεταξύ Πεκίνου και Google, που ξεκίνησαν επειδή η αμερικανική εταιρεία κατήγγειλε ότι η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει το Google και μπλοκάρει συγκεκριμένες πληροφορίες, στοιχεία ή σελίδες με τα οποία διαφωνεί.

Η Google ωστόσο έχει απειλήσει ότι εάν δεν αλλάξει τακτική η κινεζική κυβέρνηση, θα αποχωρήσει απο τη χώρα και θα κλείσει το κινεζικό παράρτημα.

«Είτε μείνουν, είτε φύγουν, είναι δικό τους θέμα», είπε ο κινέζος υπουργός. «Ακόμα και εάν φύγουν όμως, το Ίντερνετ θα αναπτυχθεί στη χώρα μας και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Ο Λι επέμενε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να μπλοκάρει και να λογοκρίνει το περιεχόμενο του Ιντερνετ προκειμένου όπως ισχυρίζεται να υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού.

Σε ότι αφορά την κατηγορία της Google ότι άνθρωποι της κινεζικής κυβέρνησης δρουν ως hackers στο σύστημα email της εταιρίας, ο υπουργός αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Οι υπεύθυνοι της Google πάντως εάν και παραδέχονται και οι ίδιοι ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με την κινεζική κυβέρνηση, δεν αποκαλύπτουν το περιεχόμενό τους.

 

12/03/2010 - tanea.gr

 

Διαβάστε και τα παλαιότερα νέα της κόντρας αυτής:

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;