Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Google EarthΜια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, για να εντοπίζει, μέσω των δρυφορικών εικόνων του Google Earth, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.

Η έρευνα στρέφεται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν άγνωστοι ή να είναι γνωστοί και να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, ακόμη και την Google, προκειμένου να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» δήλωσε στο Βήμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη 15 έφοροι διασταυρώνουν στοιχεία, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την Google Εarth αλλά και το Ιnternet. «Οσοι κατέχουν πισίνες και δεν τις έχουν δηλώσει θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να ανησυχούν» τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στην ίδια μάχη η κυβέρνηση αξιοποιεί πλέον και το Ιnternet. Την περασμένη Τετάρτη οι ειδικές αυτές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντόπισαν sites με τα οποία, πρώτον, διοχέτευαν ψευδείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Εθνικό Νομισματοκοπείο άρχισαν να «κόβουν» δραχμές και, δεύτερον, έδιναν οδηγίες με ποιoν τρόπο μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να μεταφέρουν χρήματα στην Κύπρο, ή ακόμη πώς να μεταφέρουν την έδρα offshore εταιρειών από την Ελλάδα στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι offshore εταιρείες θα φορολογούνται εφεξής με 15%. Οι υπεύθυνοι των sites αυτών θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Φοροέλεγχος με τηλεφώνημα στους γείτονες!

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=14207245&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000
ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ: Η έρευνα στρέφεται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν άγνωστοι ή να είναι γνωστοί και να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

Στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί ακόμη και τηλεφωνικές έρευνες! Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, έφοροι άρχισαν να διασταυρώνουν στοιχεία φορολογουμένων από το τηλέφωνο. Δεν τηλεφωνούν βεβαίως στους ενδιαφερομένους αλλά σε γείτονές τους, ζητώντας στοιχεία για επιχειρήσεις, για συνεργεία αυτοκινήτων και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και όλα αυτά επειδή η ειδική υπηρεσία με το τριψήφιο τηλέφωνο για να καταγγέλλονται οι φοροφυγάδες φαίνεται ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Οι τηλεφωνικές αυτές «εξορμήσεις» λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν και για τον καθορισμό των τεκμηρίων.Υπάλληλοι συνεργείων ή ιδιοκτήτες κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) έδωσαν στοιχεία, φέρ΄ ειπείν, σχετικά με το πόσο στοιχίζει η κατασκευή μιας πισίνας, πόσο η συντήρησή της κτλ.

 

27/03/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;