Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

http://engine.feed.gr/?catid=6421&imgid=13272556&srcid=761&type=11104Η μοναδική τεχνολογία TMC (Traffic Message Channel) για πληροφορίες στις GPS συσκευές σχετικά με την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη από την DIS και επιτρέπει την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες και παράλληλα μεταδίδοντας τυχόν οδικά συμβάντα (ατύχημα, κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.α.).

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετάδοσης κυκλοφοριακών δεδομένων σε οδηγούς με ψηφιακά κωδικοποιημένο σήμα μετάδοσης μέσω των ραδιοφωνικών σημάτων FM & RDS.

Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν να επιλέξουν τον καλύτερο και ταχύτερο δρόμο για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ανάμεσα στο πλήθος πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας TMC, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανανέωση της κυκλοφοριακής κατάστασης ανά δευτερόλεπτο, στο δέκτη του οδηγού.

Η DIS συνεργάζεται μέσω της εταιρείας Info Trip με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την πληροφόρηση της κυκλοφοριακής κατάστασης του νομού Αττικής, καλύπτοντας 228 οδικά τμήματα, ενώ μελλοντικά οι υπηρεσίες της θα επεκταθούν στο Εθνικό Δίκτυο, τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, και τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία TMC παρέχεται δωρεάν μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ η ανανέωση της άδειας χρήσης γίνεται απλά και εύκολα μέσω της ιστοσελίδας naviextras.com στην προνομιακή τιμή των €69 για 12 μήνες.

Η τεχνολογία TMC είναι αποκλειστικά διαθέσιμη από την DIS μέσω του λογισμικού πλοήγησης iGO 8 και των συσκευών Vector. Οι καταναλωτές σύντομα θα μπορούν να προμηθευτούν τις συσκευές Vector που υποστηρίζουν την τεχνολογία TMC από όλες τις αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Αττική και την περιφέρεια.

 

23/03/2010 - new.e-go.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;