Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ετοιμες για «γάμο» Vodafone- Hellas online - Ξεκίνησαν από κοινού επιθετική πολιτική πωλήσεων

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=14273811&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

Εντονη κινητικότητα και ραγδαίες εξελίξεις παρατηρούνται στον τηλεπικοινωνιακό τομέα καθώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση οδηγεί τους μεγάλους «παίκτες» της αγοράς να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να σκεφθούν πιο σοβαρά τα «σενάρια» περί συγκέντρωσης που είχαν ξεκινήσει από τον προηγούμενο χρόνο.

Ενα πρώτο δείγμα των κινήσεων αυτών είναι ο επικείμενος «γάμος» της Vodafone με την Ηellasonline. Οι δύο μεγάλες εταιρείες, η πρώτη στην κινητή τηλεφωνία και η δεύτερη στις σταθερές ευρυζωνικές τηλεπικοινωνίες, βρίσκονται ήδη σε προχωρημένη συνεργασία.

Οπως προβλέπει η σχετική συμφωνία συνεργασίας, στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας της Vodafone διατίθενται υπηρεσίες της Ηellasonline τις οποίες ο πελάτης μπορεί να αγοράσει είτε σε μορφή συνδυαστικού πακέτου (κινητή- σταθερή τηλεφωνία, ευρυζωνικό Ιnternet, ιντερνετική τηλεόραση) είτε, αν έχει ήδη κάποιο πακέτο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone, να μπορεί με ευνοϊκούς όρους να αγοράσει και υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Ιnternet της Ηellasonline. Αντίστοιχα ο πελάτης της Ηellasonline μπορεί να αγοράσει συνδυαστικό πακέτο ή μεμονωμένη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Η συμφωνία αυτή επισφραγίστηκε πέρυσι και με μετοχική σύνδεση των δύο εταιρειών σύμφωνα με την οποία η Vodafone ελέγχει πλέον το 18,5% της Ηellasonline.

Οι πρώτες αναγγελίες του «γάμου» έχουν ξεκινήσει να γίνονται από τους πωλητές και των δύο εταιρειών, οι οποίες άρχισαν να ασκούν μια δυναμική πολιτική στην προσπάθειά τους να αυξήσουν περαιτέρω τα μερίδια αγοράς τους στη σημερινή «δύσκολη» περίοδο.

Ετσι προσπαθούν να «δελεάσουν» με αρκετά συμφέρουσες προσφορές τους συνδρομητές ώστε όσοι έχουν συμβόλαιο κινητής με τη Vodafone να επωφεληθούν από τους ευνοϊκούς όρους και να αγοράσουν υπηρεσίες της Ηellasonline και αντίστροφα. Επικοινωνώντας λοιπόν οι πωλητές με τους πελάτες δηλώνουν ότι πλέον οι δύο εταιρείες ανήκουν στον ίδιο όμιλο κάτω από την επιχειρηματική «ομπρέλα» του ομίλου Ιντρακόμ. Η πιθανότητα δημιουργίας ενός πανίσχυρου ομίλου ο οποίος θα περιλαμβάνει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικού Ιnternet, κινητής τηλεφωνίας, ασύρματου ευρυζωνικού Ιnternet, ψηφιακή και δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση αρχίζει πλέον να γίνεται πιο ισχυρή αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός των πρόσφατων συζητήσεων μεταξύ Forthnet και Ηellasonline για πιθανή μελλοντική συνεργασία, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Από την άλλη πλευρά, ένα άλλο «σενάριο» θέλει τη Forthnet να βρίσκεται κοντά και στον όμιλο Wind, ο οποίος με τη σειρά του έχει ξεκινήσει νέα επιθετική πολιτική προσφορών και πωλήσεων σε ό,τι αφορά την κινητή τηλεφωνία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και δηλώσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ν. Ζαρκαλή.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σενάριο, αν ληφθεί υπόψη ότι η Ηellasonline έχει ξεπεράσει τους 300.000 συνδρομητές LLU και ότι η Forthnet διαθέτει 316.000 συνδρομητές, τότε μια πιθανή προσέγγιση επιχειρηματική ή και μετοχική των δύο εταιρειών, με δεδομένη και τη σχέση συνεργασίας μεταξύ Ηellasonline και Vodafone, δημιουργεί έναν φορέα με μεγάλο αριθμό συνδρομητών σε ό,τι αφορά τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και την κινητή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες ψηφιακής και συνδρομητικής τηλεόρασης, που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί ευθέως ακόμη και τον «γερμανικό» ΟΤΕ.

 

02/04/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;