( 0 ψήφοι )
hellenicspace

Στα 16.000 ανήλθαν τα μέλη του «ελληνικού Facebook» στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του...

Με μια υπέρμετρη φιλοδοξία συνένωσης των 18 εκατ. Ελλήνων ανά τον κόσμο, το HellenicSpace καταφέρνει στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του να δημιουργήσει ισχυρό ψηφιακό... αποτύπωμα.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο αριθμούσε περί τα 10.000 μέλη από περίπου 90 χώρες του κόσμου και κυρίως από τη Γερμανία, την Ολλανδία και φυσικά την Ελλάδα, ενώ σήμερα, συμπληρώνοντας έναν χρόνο λειτουργίας, καταμετρά 16.000 ενεργά μέλη. «Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε Έλληνες από χώρες όπως η Ζάμπια, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη ή η Σιγκαπούρη, να αποζητούν άμεση επαφή με άλλους συμπατριώτες και να το καταφέρνουν» υπογραμμίζει ο Ανδρέας Δημητριάδης, ένας εκ των ιδρυτών του HellenicSpace.

Η ιδέα υλοποιήθηκε από κοινού με τον Ανδρέα Κοσμάτο, δημιουργώντας έτσι το HellenicSpace.com, με έδρα τη Γερμανία. Με ποια αφορμή όμως γεννήθηκε αυτή η πρωτοβουλία;

«Στην αναζήτησή μας για τους συγγενείς μας που βρίσκονται σε Αμερική και Αυστραλία, αλλά και στην Ελλάδα ξεκίνησε η ιδέα για μία σελίδα που θα μας έφερνε όλους «πιο κοντά». Σελίδες όπως το facebook και το myspace εξυπηρετούν μερικές από τις ανάγκες επικοινωνίας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να έρθουν όλοι οι Έλληνες σε επαφή μεταξύ τους, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε σε κάποια απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη! Επίσης στόχος μας είναι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτό που οι γονείς μας ξεκίνησαν: να διατηρήσουμε την ελληνική μας ταυτότητα!» επισημαίνει ο κ. Δημητριάδης.

Στόχοι...
«Ο επιχειρηματικός μας στόχος είναι να διαδοθεί το ελληνικό πνεύμα στα πέρατα της οικουμένης και να ενώσουμε τον ελληνισμό. Ήταν η επιθυμία μας γι' αυτή την ιστοσελίδα, πιστέψαμε πολύ σε αυτό που κάναμε που δεν το μετανιώσαμε μέχρι σήμερα, παρ’ όλες τις δυσκολίες, με πολύ προσωπικό χρόνο και αρκετά λεφτά να έχουν επενδυθεί για τον σκοπό αυτό. Είμαστε σε επαφή με χορηγούς που επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή, επίσης καλούμε όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας, να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας!»

Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα και τις διαφορές που έχει σε σχέση με τα υπόλοιπα site κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει πως «Η διαφορά με τις άλλες πλατφόρμες, είναι ότι μέσα από τη δική μας μπορεί να εκφραστεί καλύτερα ένα από τα σημαντικότερα αισθήματα του Έλληνα, η περηφάνια του! Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μπορούμε πέρα από τα συνηθισμένα, να τους δώσουμε αυτό το κάτι παραπάνω, σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες διαδικτύωσης.

Η αγάπη και η προσήλωση προς την Ελλάδα είναι το κοινό σημείο πλεύσης της κοινότητος και των μελών της και η από κοινού προσπάθεια κοινής βοήθειας προς τα μέλη της. Δεν πιστεύουμε ότι παρέχετε η δυνατότητα μέσω άλλων κοινωνικών ομάδων διαδυκτίωσης, όπως λ.χ. Facebook και Myspace., να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να σας εξυπηρετήσουν, για πιθανό πρόβλημα που μπορεί και να σας δημιουργηθεί, όπως π.χ. πώληση κτηματικών εκτάσεων. Παρέχουμε το προνόμιο αυτό, καθώς διατηρούμε στενή επικοινωνία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Ευρώπης, Ελληνικούς συλλόγους και κοινότητες, καθώς και ομοσπονδίες, με τις οποίες συνεργαζόμαστε και γι' αυτό το σκοπό!»

 

01/04/2010 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;