( 0 ψήφοι )

Στον ψηφιακό χάρτη της χώρας εισέρχεται ο δήμος Σιδηροκάστρου με τους δημότες του να απολαμβάνουν τα οφέλη των εξελίξεων της τεχνολογίας, των δικτύων και των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών.

http://i42.tinypic.com/sfz2vl.jpg

Χάρη στο δίκτυο παροχής καινοτόμων ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών που δημιούργησε και λειτουργεί από τις αρχές του έτους ο δήμος Σιδηροκάστρου, όλοι οι πολίτες του δήμου έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Με τη δημιουργία ασύρματων σημείων πρόσβασης (wi-fi hotspot), κάθε χρήστης που βρίσκεται σε απόσταση έως και 300 μέτρα περίπου από ένα hotspot, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας κατάλληλα φορητά τερματικά, φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας ή και υπολογιστές χειρός, ακόμη και από το σπίτι του, αρκεί να έχει οπτική επαφή με το σημείο εγκατάστασης, με τη βοήθεια εξωτερικής κεραίας και συσκευής λήψης.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν από τις αρχές του έτους επτά σημεία ασύρματης πρόσβασης, στο δημαρχείο, στα Λουτρά και στις κοινότητες Χορτερού, Καμαρωτού, Χαρωπού, Βαμβακοφύτου και Στρυμονοχωρίου.

Επιπλέον, στα Λουτρά Σιδηροκάστρου και στο λόφο Σωτήρα τοποθετήθηκαν δύο κάμερες εξωτερικού χώρου που επιτρέπουν τη μεταφορά εικόνας σε πραγματικό χρόνο μέσα από το ασύρματο δίκτυο.

Στον ίδιο λόφο ένας μετεωρολογικός σταθμός παρέχει άμεση μετεωρολογική ενημέρωση και πρόβλεψη τοπικά, ενώ στο χώρο του Δημαρχείου και των Λουτρών, δύο συστήματα προβολής μεταδίδουν για το ευρύ κοινό στοιχεία καιρού και δεδομένα από τον μετεωρολογικό, εικόνες από τις κάμερες, νέα, ανακοινώσεις, δραστηριότητες της περιοχής και του Δήμου, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στόχος του δήμου Σιδηροκάστρου είναι, μέσα από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, το δίκτυο, με την κατάλληλη υποδομή που δημιουργείται, να χρησιμοποιηθεί και για την ανάπτυξη υπηρεσιών και συγκεκριμένα συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε να απλουστεύονται οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών, ψηφιακής σήμανσης και ενημέρωσης του κοινού, περιβαλλοντικών εφαρμογών, όπως η διαχείριση υδάτων και ηλεκτρονικής παρακολούθησης ενεργειακής κατανάλωσης.

 

21/04/2010 - skai.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;