Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το φεστιβάλ θα βραβεύσει μεταξύ άλλων τον Νικόλα Χρηστάκη του ΧάρβαρντΦουτουριστικές καινοτομίες του MIT, συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή «γκουρού» των νέων τεχνολογιών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το 1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας «Θεσσαλονίκη, Πόλη του Μέλλοντος» που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-16 Μαΐου.

Το Φεστιβάλ, μια συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, χωρίζεται σε επιμέρους τμήματα:

Από τις 13 έως τις 16 Μαΐου θα λειτουργεί στην Αποθήκη Δ του λιμανιού έκθεση καινοτόμων εφαρμογών και προϊόντων, όπως εφευρέσεις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης, μια στάση λεωφορείου που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, γκάτζετ εξοικονόμησης ενέργειας και νέα «οικολογικά» υλικά.

Ένα «Πράσινο Σπίτι» θα στηθεί στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, ενώ αρκετά «Innovation Cafe» θα λειτουργήσουν σε όλη την πόλη.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει και τρεις εκδηλώσεις. Η κεντρική εκδήλωση, με θέμα τον καινούργιο ψηφιακό κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.

Θα βραβευθούν πρωτοπόροι Έλληνες και ξένοι καλεσμένοι όπως: η Έλενα Αμβροσιάδου, η οποία κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και είναι σήμερα «η καλύτερα αμειβόμενη βρετανίδα», ο Νικόλας Χρηστάκης, καθηγητής του Harvard και συγγραφέας του βιβλίου Συνδεδεμένοι, καθώς και ο Νίκος Τομπάζης και ο Γιώργος Σακελλάρης της Ameresco.

Θα μιλήσει επίσης ο Κάρλο Ράτι του MIT SENSEable City Lab, ο Αντόνιο Καμάρα, πρωτοπόρος των νέων τεχνολογιών από την Πορτογαλία, ο Ρομπ Γουόρεν της Science Gallery από την Ιρλανδία και ο Χόρχε Πέρεζ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Design της Βαρκελώνης.

Οι άλλες δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου στο αμφιθέατρο της αποθήκης Δ στο Λιμάν και έχουν τρία θέματα: «Το Διαδίκτυο ως μοχλός ανάπτυξης του εμπορίου και των επιχειρήσεων», «Social Media: νέοι τρόποι επικοινωνίας» και «MIT και Augmented Reality: μια νέα πραγματικότητα γεννιέται στην πόλη, την καθημερινότητα και τον πολιτισμό».

 

21/04/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;