Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://sup.kathimerini.gr/kathimerini/theNews/tp.jpgΟι ΤόΠΟΙ ασχολούνται με την εφαρμογή της τεχνολογίας στην πολιτική σχολιάζοντας και προτείνοντας πρακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της πολιτικής τεχνολογίας αφορά τη συλλογή και διάθεση δημόσιων δεδομένων στους πολίτες, ώστε να μπορούν να αξιοποιούνται άμεσα και δωρεάν σε ιστοσελίδες και σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή τα χρειάζεται.

Οι ΤόΠΟΙ συλλέγουν αναφορές και δεδομένα για τα προβλήματα που εμφανίζονται στο περιβάλλον και στους δημόσιους χώρους της πατρίδας.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες του Σημασιολογικού Ιστού, παρουσιάζουν και διαθέτουν ελεύθερα στο διαδίκτυο τα δεδομένα που καταγράφουν.

Τα δεδομένα που συλλέγονται προέρχονται είτε από δημόσιες πηγές είτε από τους ίδιους τους πολίτες. Έτσι, μετά την επεξεργασία τους, προσφέρονται και αυτά ελεύθερα για οποιαδήποτε χρήση, σε μορφές κατάλληλες για άμεση αξιοποίηση όπως, μεταξύ άλλων, με υπηρεσίες web service και ροές RSS και Atom με γεωγραφική σήμανση GeoRSS.

 

26/04/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;