Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Την Παρασκευή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των ρομποτικών ποδοσφαιριστών (Πηγή: SETN)Το τετραήμερο 4-7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το διάσημο τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου RoboCup.

Το συνέδριο SETN 2010, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387), συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).

Θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο, με συμμετοχές και από το εξωτερικό, είναι εξόρυξη δεδομένων (data mining), η μηχανική όραση (machine vision), η ρομποτική, η μηχανική μετάφραση (machine translation), οι μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο, τα συστήματα προφορικών διαλόγων και τα συστήματα διαχείρισης εγγράφων.

Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της Πληροφορικής να ενημερωθούν για καινοτόμες πρακτικές εφαρμογές που αξιοποιούν μεθόδους και τεχνικές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200 συνέδρου, κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Συνεδρία για την αξιοποίηση τεχνολογιών από τη βιομηχανία, η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση και το σχεδιασμό για την αξιοποίηση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης από τη βιομηχανία, με έμφαση στον ελληνικό χώρο.
  • Συνεδρία για τη διαχείριση ψηφιακών πόρων και τεχνολογιών από την ερευνητική κοινότητα.
  • Επιστημονικά σεμινάρια.
  • Εξειδικευμένες συνεδρίες, όπως επίδειξη τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης, παρουσίαση επιλεγμένων εργασιών από φοιτητές, βράβευση της καλύτερης εργασίας και παρουσίαση σημαντικών εργασιών από Έλληνες ερευνητές.

Περιλαμβάνει ακόμα το πρώτο τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου RoboCup που πραγματοποιείται στην χώρα μας, με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή 7 Μαΐου θα ακολουθήσουν αγώνες επίδειξης ανοιχτοί στο κοινό.

Το Robocup είναι ο μεγαλύτερος ρομποτικός διαγωνισμός παγκοσμίως, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1997 με τη συμμετοχή τουλάχιστον 3.000 ερευνητών από όλο τον κόσμο.

Προσφέρει βέβαια ψυχαγωγία, προάγει όμως και την έρευνα για πρακτικές εφαρμογές της ρομποτικής όπως οι αποστολές διάσωσης και οι οικιακές εργασίες.

 

27/04/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;