( 0 ψήφοι )
Δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών, αν και είναι πρόθυμοι να δεχθούν διαφημίσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ερευνών της GfK για λογαριασμό της Wall Street Journal σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, το 61% των Ελλήνων είναι διατεθειμένο γι' αυτό τον «συμβιβασμό» προκειμένου να μην χρειάζεται να πληρώνει για να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.

Ποσοστό
Το ποσοστό είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με εκείνο στην υπόλοιπη Ευρώπη που διαμορφώνεται στο 46%. Από την άλλη πλευρά, στις υπόλοιπες χώρες όπου διεξήχθη η έρευνα είναι υψηλότερο το ποσοστό (33%) εκείνων που θέλουν εντελώς δωρεάν το περιεχόμενο όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 22%. Πολύ χαμηλό είναι, πάντως, το ποσοστό εκείνων που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για το περιεχόμενο χωρίς, όμως, διαφήμιση, καθώς ανέρχεται σε 6% για την Ελλάδα και 8% για το σύνολο της Ευρώπης.

Η έρευνα ασχολήθηκε και με τους βασικούς λόγους χρήστης του Διαδικτύου. Στην Ελλάδα, 54% χρησιμοποιούν το Internet για αναζήτηση πληροφορίας 46% για να διαβάζουν νέα, 34% για κοινωνική διαδικτύωση (social networking) και 32% για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Σημειωτέον πως τα ποσοστά για την κοινωνική δικτύωση (π.χ. Facebook, Twitter) είναι υψηλότερα του μέσου όρου.

 

23/12/2009 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;