Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και στην Ελλάδα ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο!

webaholicΤην τελευταία 3ετία, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» έχει δεχθεί εφήβους με αίτημα την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου. Σύμφωνα με τους ειδικούς της μονάδας, οι κύριοι λόγοι που οδηγούν τον έφηβο στην εξάρτηση είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κυρίως και τα chat rooms. Από την άλλη, οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ωφέλιμα (πληροφορίες, υπηρεσίες, εκπαίδευση κτλ) δεν εθίζονται εύκολα. Μάλιστα, η ενασχόληση με το διαδίκτυο στο πλαίσιο του σχολείου αποδεικνύεται προστατευτικός παράγοντας.

Όπως προκύπτει από μελέτη της Μονάδας, το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 σε τυχαία επιλεγμένα δημόσια σχολεία (Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου) της Κύπρου, σε 912 μαθητές, προκύπτει ότι το 68,6% έκαναν χρήση του διαδικτύου.

Μεταξύ αυτών 2,7% ήταν «εθισμένοι», ενώ ο ένας στους τέσσερις παρουσίαζε οριακή συμπεριφορά -προ του εθισμού. Το 42,9% των «εξαρτημένων» από το διαδίκτυο εφήβων παρουσίαζε συνολικές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Το αντίστοιχο ποσοστό σε αυτούς που έκαναν φυσιολογική χρήση ήταν 5,7% ενώ στους «οριακά εθισμένους» 19,1%. Παρατηρήθηκε επίσης ότι στην ομάδα των «εθισμένων» στο διαδίκτυο εφήβων απαντώνται συχνότερα συναισθηματικές δυσκολίες και υπερκινητικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην έρευνα.

 

06/05/2010 - imerisia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;