Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το Android χρησιμοποιείται σε αρκετά μοντέλα κινητών καθώς και σε ορισμένα netbooksΤο πρώτο τρίμηνο του 2010 τα «έξυπνα κινητά» με λειτουργικό σύστημα Google Android ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα iPhone της Apple σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD. Το Android καταλαμβάνει έτσι τη δεύτερη θέση μετά τα Blackberry της RIM.

Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα smartphone της καναδικής Research in Motion αντιστοιχούσαν στο 36% των αμερικανικών πωλήσεων σε ιδιώτες, συγκριτικά με 28% για τα κινητά Android και 21% για τα iPhone.

Τα στοιχεία πάντως δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις σε εταιρικούς πελάτες.

H επιτυχία του Android αποδίδεται κυρίως στις καλές πωλήσεις του μοντέλου Droid της Motorola και του Droid Eris της HTC, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε αντίθεση με την Apple, η Google προσφέρει δωρεάν το Android στους κατασκευαστές κινητών και πουλάει επίσης μέσω του δικτυακού τόπου της το δικό της μοντέλο, το οποίο ονομάζεται Nexus One και κατασκευάζεται από την HTC.

Πλήγμα για την Google ήταν όμως η απόφαση που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint, η οποία σταματά να υποστηρίζει το Nexus One στο δίκτυό της, ενόψει της κυκλοφορίας του νέου Evo 4G της HTC, το οποίο επίσης τρέχει Android.

Η μάχη στην αναπτυσσόμενη αγορά των smartphone αναμένεται να ενταθεί το προσεχές διάστημα: Τον Απρίλιο η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι αγοράζει για 1,4 δισ. δολάρια την εταιρεία Palm, ενώ και η Microsoft παρουσίασε δύο δικά της κινητά τηλέφωνα που δίνουν έμφαση στην κοινωνική δικτύωση.

 

11/05/2010 - tovima.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ανάβει εκ νέου η «μάχη» στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;