Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

micrososft office 2010 logoΤετάρτη 12 Μαΐου η Microsoft κυκλοφόρησε το νέο πακέτο λογισμικού Office 2010, που απευθύνεται κυρίως στις επιχειρήσεις και το οποίο αποτελεί το νέο «όπλο» της στην συνεχώς εντεινόμενη μάχη της με τη Google, που έχει βαλθεί να «ροκανίσει» τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού, προσφέροντας συνεχώς νέα παρεμφερή δωρεάν online «εργαλεία»!

H τελευταία έκδοση του Office περιλαμβάνει μια δωρεάν online εφαρμογή, με την ονομασία Office Web Apps, η οποία, σύμφωνα με το BBC, αποτελεί απάντηση στις κινήσεις της Google. Επιπλέον –στο ίδιο μήκος anti-Google κύματος!-  η Microsoft θα προσφέρει online το πακέτο της σε όλους τους χρήστες του Facebook. Το Office Web Apps προσφέρει μια δωρεάν έκδοση των προγραμμάτων Word, Excel και PowerPoint.

Η εφαρμογή, που θα προσφέρεται δωρεάν στα 400 εκατ. χρήστες του Windows Live, χωρίς να διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας έκδοσης, επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση και να επεξεργάζεται έγγραφα μέσα από το πρόγραμμα πλοήγησής του, καθώς επίσης να μοιράζεται αρχεία. Η εφαρμογή θα είναι χρήσιμη στους χρήστες που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του κινητού ή του netbook τους.

«Δεν τίθεται καν το ερώτημα – η Microsoft απαντά στην απειλή της Google”, δήλωσε ο αναλυτής Γουίτ Άντριους της εταιρίας ερευνών Gartner.

Η «μάχη» γύρω από τη σουίτα γραφείου ξεκίνησε το 2006, όταν η Google κυκλοφόρησε τα πρώτα τμήματα του δικού της διαδικτυακού πακέτου Google Docs, το οποίο πλέον προσφέρει επεξεργασία κειμένου, spreadsheet, λογισμικό για παρουσιάσεις κ.α. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν για να αγοράσουν τις premium εκδόσεις του Google Docs, το οποίο έχει προς το παρόν μόνο 4% της αγοράς, όμως το μερίδιό του διευρύνεται αργά αλλά σταθερά.

Η Microsoft ακόμα ελέγχει σχεδόν πλήρως την αγορά χάρη στο Office, που έχει μερίδιο πάνω από 94%, σύμφωνα με τη Gartner, παρά τις δωρεάν προσφορές της Google και τις άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως το OpenOffice και το Zoho. Η συντριπτική πλειονότητα των πακέτων Office της Microsoft αγοράζεται από εταιρίες και όχι από ιδιώτες.  

Όμως οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι νεότερες γενιές χρηστών, που δεν έχουν κατ’ ανάγκην μεγαλώσει με τα προϊόντα της Microsoft, μπορεί κάλλιστα κάποια στιγμή να μετακινηθούν σε ανταγωνιστικές δωρεάν σουίτες γραφείου.

To νέο λογισμικό Office 2010 της Microsoft θα είναι άμεσα διαθέσιμο για τις επιχειρήσεις από τις 12 Μαΐου, ενώ οι οικιακοί χρήστες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο για να αγοράσουν την πλήρη έκδοσή του.

 

12/05/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;