Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

tech... napΟ δυνατός υπολογιστής που αποκτήσατε πρόσφατα, τα προφίλς που έχετε δηµιουργήσει στα κοινωνικά δίκτυα, οι εφαρµογές και τα γκάτζετ που χρησιµοποιείτε είναι σίγουρα ένα καλό βήµα προς την ψηφιακή… ολοκλήρωση. Μήπως όµως δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητές τους και σας κοστίζουν πολύ επειδή δεν τα χρησιµοποιείτε «έξυπνα»; Διαβάστε παρακάτω 10 συµβουλές για τη νέα –τεχνολογική– χρονιά.

1. Ανεβάστε φωτογραφίες online
Γιατί: Επειδή δεν θέλετε σε καµιά περίπτωση να χυθεί ο καφές που πίνετε πάνω στον υπολογιστή σας και να χάσετε τα αρχεία σας. Η δηµιουργία αντιγράφων σε µια online υπηρεσία είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε πάντα το υλικό σας και µια πρακτική λύση για να µοιραστείτε τις φωτογραφίες σας µε τους φίλους σας.

Πώς: Υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές, όπως το Picasa Web Albums το Flickr κ.α. πολλές υπηρεσίες αλλά και πάμπολλες one-click hosting υπηρεσίες όπως το Rapidshare.

2. Βγάλτε τη µουσική από το PC
Γιατί: Επειδή η ψηφιακή µουσική ακούγεται καλύτερα στο ηχοσύστηµά σας.

Πώς: Αν χρησιµοποιείτε iTunes, αγοράστε το Airport Express και συνδέστε το µε το στερεοφωνικό σας. Αν έχετε iPhone, iPod Touch ή iPad κατεβάστε τη δωρεάν εφαρµογή Remote. Αν έχετε άλλο MP3 player, απλώς συνδέστε το ενσύρµατα µε το ηχοσύστηµα.

3. Εγκαταστήστε υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων
Γιατί: Επειδή, αντί να στέλνετε e-mail στον εαυτό σας, µπορείτε να ακολουθήσετε έναν πιο εύκολο τρόπο να µεταφέρετε τα αρχεία σας.

Πώς: Πηγαίνετε στο Dropbox.com και δηµιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασµό, αποκτώντας πρόσβαση στα ίδια αρχεία από όλους τους υπολογιστές που χρησιµοποιείτε. Αντίστοιχη χρήση έχουν και εδώ οι υπηρεσίες one-click hosting που προαναφέραμε.

4. Κάντε backup
Γιατί: Επειδή µε το backup µένετε ήσυχοι ότι δεν θα χάσετε ποτέ τα αρχεία σας, χωρίς να αγοράσετε επιπλέον εξοπλισµό. Απλώς εγκαταστήστε το λογισµικό που ανανεώνει αυτόµατα όλα τα αρχεία µε τις τελευταίες αλλαγές που τους κάνετε.

Πώς: Στο SOSBackup.com µπορείτε να κατεβάσετε ένα λογισµικό που αποθηκεύει αυτόµατατα αρχεία σας online ή σε κάποια εξωτερική συσκευή. Τρίτη χρήση και εδώ για τις υπηρεσίες one-click hosting...

5. Πάρτε φλασάκι
Γιατί: Επειδή σήµερα µπορείτε να κουβαλήσετε ολόκληρη τη δισκοθήκη σας σε µια συσκευή µικρότερη κι από ένα σπιρτόκουτο. Τα φλασάκια είναι ιδανική λύση για να µεταφέρετε τραγούδια, ταινίες, φωτογραφίες και άλλα αρχεία.

Πώς: Απλά επισκεφθείτε ένα κατάστηµα τεχνολογίας και διαθέστε ελάχιστα ή πολλά ευρώ (ανάλογα µε τη χωρητικότητα) για να αγοράσετε ένα USB stick.

6. Εγκαταστήστε δωρεάν antivirus
Γιατί: Επειδή οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους χρήστες έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε η θωράκιση του υπολογιστή σας να κρίνεται επιτακτική.

Πώς: Για τους χρήστες των Windows έχουμε κάνει ένα αναλυτικό συγκριτικό τεστ με 6 δωρεάν Antivirus για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Οι κάτοχοι Mac µπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το iAntivirus.

7. Πάρτε επιπλέον φορτιστές
Γιατί: Επειδή µέχρι να έρθει ο ευρωπαϊκός φορτιστής για όλες τις συσκευές, δεν πρέπει να διακινδυνεύσετε να σβήσει η συσκευή σας. Πάρτε φορτιστές για το γραφείο, το αυτοκίνητο και το σπίτι (ή απλά κουβαλάτε το φορτιστή μαζί σας στην τσάντα ή το τσαντάκι σας...).

Πώς: Αναζητήστε αυτό που χρειάζεστε στο ίντερνετ ή στα παραδοσιακά καταστήµατα (προτιµήστε τα αυθεντικά αξεσουάρ) σε πολύ χαµηλές τιµές.

8. Κάντε το καλύτερο ντιλ για τις ψηφιακές υπηρεσίες σας
Γιατί: Επειδή ένα τηλεφώνηµα δεν κοστίζει τίποτα. Αντίθετα, µπορεί να σας προσφέρει πολλά.

Πώς: Τηλεφωνήστε στον πάροχο τηλεφωνίας ή ίντερνετ στους οποίους έχετε συνδροµές και ρωτήστε για οικονοµικά πακέτα, συνδυασµούς προγραµµάτων και δωρεάν υπηρεσίες ανάλογα µε τις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να καλείτε και τους πάροχους που ΔΕΝ έχετε συνδρομές για μία καλύτερη ανταγωνιστική προσφορά...

9. Ρυθµίστε την τηλεόρασή σας
Γιατί: Επειδή είναι κρίµα να µην αξιοποιείτε όλες τις λειτουργίες της τηλεόρασης που αγοράσατε. «Πειράξτε» το χρώµα, τη φωτεινότητα και την αντίθεση για να απολαµβάνετε τέλεια εικόνα.

Πώς: Πηγαίνετε στις ρυθµίσεις της οθόνης και πειραµατιστείτε µέχρι να βρείτε την καλύτερη αναλογία ανάλογα µε το αν βλέπετε ταινίες, σπορ ή παίζετε παιχνίδια.

10. Φτιάξτε ένα δεύτερο e-mail
Γιατί: Επειδή αν σας έχει σπάσει τα νεύρα ο ωκεανός των spam που δέχεστε, µπορείτε να κρατήσετε µια διεύθυνση αποκλειστικά για προσωπική χρήση και να δηµιουργήσετε µια δεύτερη για τις «δηµόσιες» ενέργειές σας, όπως τη δηµιουργία λογαριασµών σε κοινωνικά δίκτυα, εγγραφές σε forums κ.λπ.

Πώς: Επισκεφθείτε µια από τις πολλές δωρεάν υπηρεσίες e-mail, όπως το Gmail, το Yahoo! Mail ή το Hotmail.

 

Με πληροφορίες από το περιοδικό ndigital από tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;