Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μόλις εγκαταστήσατε Windows 10 στο καινούργιο σας laptop και ξαφνικά από το πουθενά, κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας, παίρνετε αυτό εδώ το μήνυμα, μαζί με άλλες ειδοποιήσεις σχετικά με την ανάγκη επανεκκίνησης για την εγκατάσταση PCI bus. Τι κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση;

windows-10-problem

Η υπερήφανη απάντηση της Microsoft δεν δείχνει να λειτουργεί. Τις πταιει, λοιπόν;

Η απάντηση είναι απλή: Το πρόβλημα δείχνει να οφείλεται σε πολλές περιπτώσεις στην συνύπαρξη δύο καρτών γραφικών στο ίδιο σύστημα (συμβαίνει συχνά στα laptops) και αυτό δημιουργεί conflict. Στην περίπτωση μας, ένα Lenovo G51 παρουσίαζε τα παραπάνω συμπτώματα μετά την εγκατάσταση των Windows 10 (build 18362).

Η γρήγορη λύση είναι απλή: Πηγαίνετε στην διαχείριση συσκευών και απενεργοποιείτε την μία από τις δύο κάρτες γραφικών. Αν το πρόβλημα επιμείνει, απενεργοποιείτε τη δεύτερη. Η σωστή λύση φυσικά δεν είναι άλλη από το να απαρνηθείτε τον native driver της Microsoft και να κατεβάσετε αυτόν της «μαμάς» (στην περίπτωση του προαναφερθέντος Lenovo G51, οι drivers της AMD για την GPU του A6-7310 επεξεργαστή). Μόλις αυτό συμβεί, θα έχετε και ένα σύστημα που θα λειτουργεί σωστά και θα έχετε απαλλαγεί από τις ενοχλητικές υπενθυμίσεις των Windows.

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;