Διαφήμιση
( 9 ψήφοι )

Τα gaming keyboards κερδίζουν συνεχώς πόντους στις καρδιές των χρηστών που θέλουν ένα πληκτρολόγιο με κάποιες παραπάνω ικανότητες από τα συνηθισμένα, όπως καλύτερη εργονομία και φυσικά κατάλληλη απόκριση και feeling των πλήκτρων. Στο παρακάτω κείμενο θα γίνει μια μικρή παρουσίαση του Ducky 1008 -μιας φθηνής πλην όμως αξιοπρεπέστατης πρότασης!

Το πληκτρολόγιο

Ducky 1008 black alps

Η Ducky είναι μια επώνυμη εταιρία η οποία έχει κυρίως πιο οικονομικά μοντέλα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το PCHome.com.tw. Το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει σε 4 εκδόσεις, με 2 διαφορετικά switches και διαφορετικά μεγέθη, με ή χωρίς numpad. Η έκδοση με τα green switches, είναι η tactile & clicky, δηλαδή τα κουμπιά θέλουν μικρή πίεση για να "πιάσουν", και ακούγεται ένας clicky ήχος (για όποιον έχει δουλέψει με το black widow, ο ήχος είναι περίπου ίδιος).

Η δική μου έκδοση είναι αυτή με τα black alps switches, τα μαύρα, τα οποία θεωρούνται μάλλον linear, non-clicky. Θέλουν ωστόσο ελάχιστη πίεση (όπως τα... "tactile") και δεν κάνουν "κλικ", γενικά, πρόκειται για πολύ ιδιόρυθμα switches. Το θέμα με τα συγκεκριμένα πληκτρολόγια ωστόσο είναι ότι από μόνα τους είναι ΗΔΗ ΔΥΝΑΤΑ, συνεπώς αν ο "θόρυβος" είναι το μοναδικό πράγμα που σας ενοχλεί, και δεν έχετε εμπειρία από άλλα μηχανικά πληκτρολόγια, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε για τα green switches, γιατί και τα μαύρα στην ουσία είναι θορυβώδη -σαν δυνατό κανονικό πληκτρολόγιο με κούφια πλήκτρα.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι σίγουρα μονόδρομος για παιχνίδια όπως π.χ. το Starcraft, όπου όλες οι ενέργειες των μονάδων σας, έχουν shortcuts, με αποτέλεσμα επαγγελματίες του είδους να παίζουν/κεντούν κάπως έτσι:

Για να καταλάβετε τη σημασία τους, μπορείτε να τρέξετε το hi-games.net/typing που θα σας πει πόσο γρήγοροι και σωστοί είστε στο πληκτρολόγιο. Με το παλιό πάμφθηνο Logitech ο γραφών έβγαζε 54 λέξεις το λεπτό με αρκετή προσπάθεια, το οποίο είναι ένα πολύ μέτριο αποτέλεσμα. Με την πρώτη μας όπως προσπάθεια στο νέο πληκτρολόγιο, ανεβήκαμε στις 64 λέξεις/λεπτό που είναι 19% αύξηση. Αυτό δε προκύπτει από το γεγονός πως το Ducky 1008 έβαλε κάπως "φωτιά" στα δάκτυλα μας, απλά είναι πολύ λογικό: τα πλήκτρα πατιούνται στον "αέρα", γίνονται λιγότερα missclicks, και δε χρειάζονται double tap.

Ducky 1008 black alps

Στα μειονεκτήματα θα βάζαμε σίγουρα τον θόρυβο, το οποίο ισχύει γενικά για όλα τα μηχανικά, αλλά ειδικά τα συγκεκριμένα του... δίνουν και καταλαβαίνει. Ίσως να πρέπει να σημειώσουμε πως και τα μεγάλα πλήκτρα (shift, spacebar, enter...) έχουν διαφορετικό ήχο, ειδικά το αριστερό shift ακούγεται πιο "μεταλλικό" από τα υπόλοιπα, ίσως να έχει να κάνει με τη ποιότητα κατασκευής ή κάτι άλλο.

Τέλος όπως προείπαμε, ιδού ένα βιντεάκι με το πληκτρολόγιο εν... δράση:

Το μόνο που θα θέλαμε να συμπληρώσουμε είναι πως εφόσον περνάτε αρκετές ώρες παίζοντας online games που απαιτούν κάποια ακρίβεια και ταχύτητα, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση της Ducky.

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;