Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Google για πρώτη φορά έδωσε στην κυκλοφορία δωρεάν λογισμικό που επιτρέπει στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android της εταιρίας, να χρησιμοποιούνται και ως μεταφραστικά εργαλεία.

Η Google, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, βελτίωσε την εφαρμογή της Goggles, ώστε να μπορεί να διαβάζει και να μεταφράζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ισπανικά, αφού οι κάμερες που είναι ενσωματωμένες στα κινητά, τραβήξουν φωτογραφίες με εικόνες των ξένων λέξεων.

Google Goggles

Η εταιρία ήδη εργάζεται ώστε να επεκτείνει τις ικανότητες αναγνώρισης και μετάφρασης σε περισσότερες λατινογενείς γλώσσες, ενώ ο απώτερος -και πιο δύσκολος- στόχος της είναι τελικά τα κινητά με Android να είναι σε θέση να μεταφράζουν μη λατινογενείς γλώσσες (κινεζικά, αραβικά κ.α.).

Η εφαρμογή Goggles είναι ένα λογισμικό «όρασης υπολογιστή» που επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο με βάση φωτογραφίες, τις οποίες έχουν τραβήξει με τις συσκευές τους, αντί να πληκτρολογούν κάποιο κείμενο για να κάνουν τη σχετική αναζήτηση.

Πέρα από τις μεταφραστικές δυνατότητες, η τελευταία αναβαθμισμένη έκδοση Goggles v1.1 μπορεί να διαβάσει καλύτερα τους γραμμωτούς κώδικες (bar codes) και να αναγνωρίζει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, γραφικών και λογοτύπων.

«Η υπολογιστική όραση συνιστά ένα δύσκολο πρόβλημα. Αν και μας συναρπάζει το Goggles v1.1, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές εικόνες που δεν μπορούμε ακόμα να αναγνωρίσουμε», δήλωσαν οι αρμόδιοι μηχανικοί λογισμικού Αλεσάντρο Μπισάτσιο και Άβι Φλάμχολτς της Google.

Οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν τη νέα εφαρμογή Googles, εφόσον οι συσκευές τους «τρέχουν» λειτουργικό σύστημα Android 1.6 ή ανώτερο.

 

07/05/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;