Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η επιστημονική κοινότητα, με σημερινή ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την «καθημερινή απαξίωσή της δια της αντιμετωπίσεώς της τόσο με την επιλεκτική στοχοποίησή της που εκπορεύεται δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εν γένει ελεγκτικών μηχανισμών, όσο και με το χαοτικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται».

Παράλληλα, η επιστημονική κοινότητα ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της Επιστημονικής Κοινότητας αναφέρονται τα εξής:

«Καθημερινά διαπομπεύονται επαγγελματίες ατομικά και στηλιτεύονται οι συλλογικοί τους φορείς. Προσωπικότητες και συνειδήσεις καταστρέφονται, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αποτροπής της ζημίας, ακόμα και αν η μεταχείριση αποδειχθεί άδικη.

Στο όνομα οιασδήποτε εκτάκτου ανάγκης, δεν επιτρέπεται η απόκλιση από το Κράτος Δικαίου, την ανάγκη του οποίου ο διαφωτισμός εξήρε. Απαιτούμε τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας ενός εκάστου πολίτη, που μία ευνομούμενη χώρα οφείλει να παρέχει. Και όχι η ίδια η Πολιτεία να γίνεται ο πολιορκητικός κριός κατάρρευσης κάθε αξίας. Σήμερα, καταδικάζονται και τα ονόματά τους διασύρονται συλλήβδην συμπολίτες, επειδή δήθεν ο ελεγκτής διεπίστωσε παράβαση, χωρίς να μεσολαβεί κάποια δικαστική κρίση. Δι' αυτού του τρόπου οι θεσμοί της Δικαιοσύνης -θεμελιακοί στο Κράτος Δικαίου- καταλύονται. Καμία ανάκαμψη δεν θα μπορέσει να υπάρξει στη χώρα, όταν παράλληλα στην οικονομική επέλθει και η ηθική χρεοκοπία. Όλοι, μας επιθυμούμε να συμβάλουμε στην δημοσιονομική βελτίωση των πραγμάτων, με τρόπο συνταγματικά συμβατό, δηλαδή την αναλογική με τις δυνάμεις του καθενός επιβάρυνση και όχι με ανθρωποκυνηγητό κάποιων επαγγελματικών κλάδων.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές, οι Επιστημονικοί Φορείς σε σημερινή τους συνάντηση, συμφώνησαν να μην παρασυρθούν στον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των κλάδων που επιχειρείται, αλλά από κοινού ν' αντιμετωπίσουν τη ζοφερή κατάσταση, με κοινή δράση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 26 Μαϊου 2010 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημία 60), προκειμένου να επισημάνουν τους προβληματισμούς τους.

Επίσης, αιτούμαστε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, καθώς οδηγούμαστε σε ουσιαστική ακύρωση της επιστημονικής μας ιδιότητας ως επαγγελματίες και εμφανίζεται το φαινόμενο διαρροής σημαντικού (και δη νέου) επιστημονικού κεφαλαίου στο εξωτερικό, που θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα τον επιστημονικό μαρασμό της χώρας».

Η Επιστημονική Κοινότητα απαρτίζεται: Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, ΓΕΩΤΕΕ, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών και Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών.

 

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;