Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

nokia yahooΗ αμερικανική Yahoo και η φινλανδική Nokia ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συνεργασία, σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στον χώρο του κινητού Ίντερνετ, τόσο για τηλέφωνα όσο και για φορητούς υπολογιστές.

Στόχος της στρατηγικής συμφωνίας των δύο εταιριών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και θα επεκταθεί διεθνώς μέσα στο 2011, θα είναι να ξανακερδίσουν το χαμένο μερίδιο αγοράς από ανταγωνιστές τους όπως η Apple και η Google.

Η Yahoo θα παρέχει αποκλειστικές υπηρεσίες e-mail και chat για τα τηλέφωνα της Nokia, ενώ η τελευταία θα παρέχει ψηφιακούς χάρτες και υπηρεσίες πλοήγησης για τη Yahoo. Η Yahoo, μεταξύ άλλων, θα γίνει ο παγκόσμιος πάροχος των υπηρεσιών “Ovi Mail” και “Ovi Chat” της Nokia. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Η σημασία των υπηρεσιών για κινητά και του σχετικού λογισμικού έχει γίνει πιο μεγάλη από τότε που η Apple και η Google εισέβαλαν στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, ασκώντας ανταγωνιστικές πιέσεις σε παραδοσιακές εταιρίες αυτής της αγοράς, όπως η Nokia και η Samsung, προκειμένου να παρουσιάσουν κι αυτές αντίστοιχα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η Nokia έχει ήδη επενδύσει πάνω από 10 δισ. δολ., μέσα σε λίγα χρόνια, προκειμένου να προσφέρει νέες διαδικτυακές υπηρεσίες, από το «κατέβασμα» μουσικής μέχρι τα e-mail, όμως, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν έχει κερδίσει πολλούς νέους πελάτες μέχρι στιγμής. Από την άλλη, η Yahoo δεν διαθέτει κάτι ανάλογο με το λειτουργικό σύστημα Android της Google, που χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερα κινητά τηλέφωνα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Κάρολ Μπαρτς δήλωσε ότι η παροχή από τη Nokia βελτιωμένης τεχνολογίας εντοπισμού και πλοήγησης θα επιτρέψει στην εταιρία να προσφέρει νέες υπηρεσίες μάρκετινγκ στους καταναλωτές και να δημιουργήσει νέα διαφημιστικά έσοδα.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο συνεταιρισμός των χαμένων δεν δημιουργεί ένα νικητή», σχολίασε ο αναλυτής Πιέρ Φεραγκιού της εταιρίας ερευνών Bernstein Research, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει πειστεί για την μελλοντική αποτελεσματικότητα της συμφωνίας.

 

25/05/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;