Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hp home serverΜετά την αγορά προσωπικών υπολογιστών (PCs), όπου κατέχει εδώ και καιρό την ηγετική θέση διεθνώς, η Hewlett-Packard ξεπέρασε την ΙΒΜ καταλαμβάνοντας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, την πρώτη θέση παγκοσμίως σε πωλήσεις και στην αγορά των υπολογιστών servers, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Gartner.

Οι πωλήσεις της ΗΡ αυξήθηκαν κατά 15,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009 και έφθασαν τα 3,4 δισ. δολ., με αποτέλεσμα η εταιρία να πάρει μερίδιο 31,5% διεθνώς και να αναρριχηθεί στην κορυφή και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς πληροφορικής.

Οι πωλήσεις της ΙΒΜ μειώθηκαν κατά 2,1% και διαμορφώθηκαν σε 3,1 δισ. δολ., καθώς η εταιρία ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα προϊόντα και αρκετοί πελάτες της καθυστέρησαν να κάνουν νέες παραγγελίες.

Η ΙΒΜ εδώ και καιρό υστερούσε σε σχέση με την ΗΡ, όσον αφορά τον αριθμό των servers που πουλούσε, καθώς η δύναμη της βρισκόταν στο ανώτερο τμήμα της αγοράς servers, δηλαδή στα μεγάλα εταιρικά mainframe και στους UNIX servers, δύο τομείς όπου η ΙΒΜ μέχρι το τέλος του 2010 θα εμφανίσει νέα μοντέλα.

Ο αριθμός των servers που συνολικά πουλήθηκαν διεθνώς στο πρώτο τρίμηνο φέτος, αυξήθηκε κατά 23%, ενώ ο συνολικός τζίρος στην αγορά αυξήθηκε κατά 6% και έφθασε τα 10,8 δισ. δολ.

Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς servers (που ελέγχεται πλήρως από αμερικανικές εταιρίες) βρίσκεται η Dell, η οποία εμφάνισε την μεγαλύτερη αύξηση εσόδων κατά 36% σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστές της. Αντίθετα, την μεγαλύτερη μείωση κατά 39% στα έσοδα από servers σημείωσε η Sun Microsystems, που ανήκει στον όμιλο της Oracle Corp, η οποία εξαγόρασε τη Sun αντί 5,6 δισ. δολ. τον Ιανουάριο.

 

26/05/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;