27 Μαϊου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Ζημίες μετά από φορους 10,72 εκατ. ευρώ παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2010 ο Ομιλος της Hellas Online (HOL) έναντι ζημιών 11,76 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η ζημίες προ φόρων της μητρικής διαμορφώθηκαν στα 9,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα από αυτή του αντίστοιχου διαστήματος του 2009, όπου οι ζημίες έφταναν τα 11,89 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ενοποιημένα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν τα μεγέθη της Hellas Οnline και της θυγατρικής της Αττικές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., η εταιρεία παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 49% και διαμορφώθηκε στα 47,732 εκατ. ευρώ (από 31,979 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα).
«Στο α’ τρίμηνο αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της εμπορικής συμφωνίας με τη Vodafone» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρείας στο τέλος του α’ τριμήνου 2010 έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το τέλος του 2009 και ανέρχεται σε 311.856 πελάτες, που αντιστοιχούν σε 28,3% μερίδιο αγοράς. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 11,2 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο 2010, βελτιωμένα αισθητά σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2009, όπου η εταιρεία είχε EBITDA 1,4 εκατ. ευρώ.
Παραμένει στην κατηγορία επιτήρησης η HOL
Παραμένει στην κατηγορία Επιτήρησης, όπου μεταφέρθηκε στις 3.7.2009 με την από 2.7.2009 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α., το σύνολο των μετοχών της Hellas OnLine.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι στην από 29.06.2009 Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, δεν αποφασίσθηκαν συγκεκριμένες και δεσμευτικές ενέργειες σχετικά με την υλοποίηση της περιλαμβανομένης στην Ημερήσια Διάταξη της ως άνω Συνέλευσης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με εισφορά σε είδος, καθόσον οι αναφερόμενες στην από 13.05.2009 σχετική Ανακοίνωση της Εταιρίας και των εταιριών VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. (Vodafone), ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Intracom Holdings) και World Equities Investments Holdings S.A., διαπραγματεύσεις ευρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη.
Στις 31 Ιουλίου 2009, η Vodafone και η Intracom Holdings, σε συνέχεια της ως άνω από 13.05.2009 σχετικής ανακοίνωσης, γνωστοποίησαν ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ της Vodafone και της Εταιρίας, ολοκληρώθηκαν και οι δύο εταιρείες προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία.
Επακολούθησε:
α) η λήψη απόφασης στις 16.12.2009 από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της Εταιρίας και της Vodafone, σύμφωνα με τις οποίες εγκρίθηκε η απόσχιση από την τελευταία και η εισφορά, απορρόφηση και αναδοχή από την Εταιρία του κλάδου της Vodafone που αφορά στο δίκτυο σταθερών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών (DSL), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, με ημερομηνία Ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.07.2009 και
β) η έγκριση των ανωτέρω με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. Κ2-13060/28.12.2009 απόφαση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΦΕΚ/ΤΑΕ & ΕΠΕ 14811/29.12.2009). Οι αντιστοιχούσες στον κλάδο 28.775.838 νέες μετοχές της Εταιρίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 18,5% επί του νέου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, διαπραγματεύονται στο Χ.Α. από τις 02.02.2010. Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σε €99.548.844,80, διαιρούμενο σε 155.545.070 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,64.
26/05/2010 - imerisia.gr / capital.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV