Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Red Dead RedemptionΤο Grand Theft Auto πηγαίνει στην... Άγρια Δύση και τα joypads παίρνουν φωτιά. Ενας τεράστιος κόσμος, εκατοντάδες χαρακτήρες με τους οποίους μπορείτε να συνομιλήσετε και να συναναστραφείτε, πλήθος αποστολών και μια ενδιαφέρουσα υπόθεση είναι τα συστατικά ενός παιχνιδιού που έχει όλα τα φόντα να γίνει η επιτυχία της χρονιάς.

Aρχίζοντας από τα βασικά, το Red Dead Redemption (Playstation 3, X-Box 360) εξελίσσεται στην αμερικανική Δύση και πρόκειται για ένα εντυπωσιακό oopen world παιχνίδι.

Ακολουθώντας τα «διδάγματα» του Grand Τheft Αuto, στο Red Dead Redemption (διάδοχο, αν θέλετε, του παλιού καλού Red Dead Revolver) o κόσμος είναι τεράστιος και χωρίζεται σε τρεις μεγάλες περιοχές, κάθε μία από τις οποίες ξεχωρίζει καθώς έχει τη δική της ιδιοσυγκρασία, το δικό της ιδιαίτερο «χρώμα» και βέβαια τους δικούς της κατοίκους. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρείτε σερίφηδες και παράνομους πιστολάδες, οι οποίοι μπλέκονται με μεξικάνους επαναστάτες, ενώ ανερχόμενοι πολιτικοί προσπαθούν να βάλουν τις βάσεις για την κυριαρχία τους.

Red Dead RedemptionΜε όλον αυτόν τον τεράστιο και ενδιαφέροντα κόσμο δραστηριοποιείται ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, που ακούει στο όνομα John Marston. Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας πρώην εγκληματίας που προσπαθεί να εντοπίσει τα μέλη της παλιάς του συμμορίας. Για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο του θα πρέπει να εξερευνήσει τον κόσμο του Red Dead Redemption και παράλληλα να «χτίσει» από το μηδέν τη φήμη του, είτε καλή είτε κακή, αναλόγως με τη συμπεριφορά του παίκτη.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του παιχνιδιού είναι ο κόσμος του Red Dead Redemption, ο οποίος και αποτελείται από εκατοντάδες χαρακτήρες, καθένας με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και στόχους, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πειστική εξομοίωση της τότε κοινωνίας.

Παράλληλα, ο παίκτης θα μπορεί να αναλαμβάνει αποστολές από τους ντόπιους σερίφηδες όταν το θέλει, να σκοτώνει ή και να πιάνει αυτούς που κυνηγάει, να ληστεύει τρένα ή να σώζει άμαξες, να κυνηγάει βουβάλια και να πουλάει το δέρμα τους, να παίζει τυχερά παιχνίδια και γενικά ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι γινόταν εκείνη την εποχή.

Εντυπωσιακά είναι τα γραφικά του παιχνιδιού, τόσο στις στιγμές μάχης όσο και στην περιήγηση στον κόσμο, ενώ αντίστοιχα ατμοσφαιρικός είναι ο ήχος, φροντίζοντας να βάλει για τα καλά τον παίχτη στην ατμόσφαιρα της εποχής.

Ενδιαφέρουσα νότα είναι το online παιχνίδι, το οποίο δίνει και επιπλέον αντοχή στον χρόνο σε όσους ασχοληθούν με το Red Dead Redemption, αν και με το μέγεθός του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες -αν όχι μήνες- μέχρι να το απολαύσετε στην ολότητά του.

Με λίγα λόγια, οι κάτοχοι Ρlaystation 3 και Χ-Βox 360 που έχουν απολαύσει τα Grand Τheft Αuto (και δεν είναι καθόλου λίγοι) έχουν ακόμη έναν λόγο για να ξενυχτήσουν.

 

25/05/2010 - ndigital @ teanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;