Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ουρές ενδιαφερομένων σε κατάστημα της Apple στο Βερολίνο...Φανατικοί της Apple συρρέουν στα ανά τον κόσμο καταστήματά της για να προμηθευτούν το νέο iPad, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 28 Μαΐου σε Ιαπωνία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία.

Στο Τόκιο, περίπου 1.200 άνθρωποι είχαν σχηματίσει ουρά 800 μέτρων από το πρωί για να αγοράσουν τη συσκευή, ενώ στο Σίδνεϊ, μία ουρά 200 μέτρων σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω από το κατάστημα της Apple, από υποψήφιους αγοραστές που περίμεναν υπομονετικά υπό τα βλέμματα ιδιωτικών φρουρών.

Στο Παρίσι, πάνω από 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, ενώ καμιά δεκαριά "σκληροπυρηνικοί" πέρασαν τη νύχτα στο πεζοδρόμιο, στη συνοικία του Μουσείου του Λούβρου όπου βρίσκεται το κατάστημα της Apple, για να είναι οι πρώτοι που θα προμηθευτούν τη διάσημη συσκευή.

Στη Ζυρίχη, ιδιωτικοί αστυνομικοί φρουρούσαν την είσοδο του καταστήματος της Apple, αφήνοντας τους περίπου 400 υποψήφιους αγοραστές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς να μπαίνουν με το σταγονόμετρο στο κατάστημα, όπου τους υποδέχονταν με χειροκροτήματα οι πωλητές.

«Είναι φανταστικό!» αναφώνησε μπροστά στους δημοσιογράφους ο Ρομπ που κατάφερε να το αγοράσει πρώτος «Περίμενα εδώ από τις 7 χθες το απόγευμα και τώρα θέλω πρώτα να κοιμηθώ».

Το iPad, που ουσιαστικά αποτελεί έναν υπολογιστή-ταμπλέτα (Tablet PC), διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 9,7 ιντσών (περίπου 25 εκατοστών) και επιτρέπει σύνδεση στο διαδίκτυο, παρακολούθηση ταινιών, παίξιμο παιγνιδιών, διάβασμα ηλεκτρονικών βιβλίων κ.ά. Η Apple ισχυρίζεται ότι από τις 3 Απριλίου που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ έχει πουλήσει ήδη περίπου 1 εκατ. iPad στην αμερικανική αγορά, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση, που η εταιρία δήλωσε ότι εξ αυτού του λόγου αναγκάστηκε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του νέου προϊόντος στις άλλες χώρες.

Το iPad προκάλεσε αναταραχή ακόμη και στις Βρυξέλλες, καθώς δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times ανέφερε ότι το Ευρωκοινοβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ένα iPad σε κάθε ευρωβουλευτή, πληροφορία που ωστόσο διέψευσε η αντιπρόεδρός του Ιζαμπέλ Ντιράν: "Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν iPad στους ευρωβουλευτές", δήλωσε η κα Ντιράν, κατηγορώντας τους ευρωσκεπτικιστές για τη "σύγχυση" που προκλήθηκε για το θέμα αυτό. Όπως διευκρίνισε η αντιπρόεδρος, το ευρωκοινοβούλιο μελετά την πιθανότητα να εφοδιάσει τους βουλευτές με φορητούς υπολογιστές, προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση χαρτιού και να "αυξήσει την κινητικότητα των βουλευτών".

«Τίποτα όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Εάν ληφθεί σχετική απόφαση, θα διεξαχθεί διαγωνισμός», συμπλήρωσε η κα Ντιράν.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, η Apple κατέκτησε τον τίτλο της μεγαλύτερης, βάσει κεφαλαιοποίησης, τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο, υποσκελίζοντας τη Microsoft που ήταν επί δεκαετίες στην κορυφή. Η χρηματιστηριακή αξία της Apple, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τετάρτης στη Wall Street, έφθασε στο επίπεδο των 222 δισ. δολαρίων, ενώ αυτή της Microsoft διαμορφώθηκε στα 219 δισ. δολάρια.

 

28/05/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;