Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο της Foxconn, οι εργαζόμενοι έκαψαν ομοιόματα μιας συσκευής που «λατρεύεται» σε Ευρώπη και Αμερική. Εκεί, είναι προφανές ότι τη μισούν...Το εργοστάσιο της Foxconn Technology Group εδρεύει στην πόλη Shenzen στη Νότια Κίνα και εκεί συναρμολογούνται τα περισσότερα ηλεκτρονικά στον κόσμο, αφού η εταιρεία έχει συμβόλαια με τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών διεθνώς, όπως η Apple, η Nokia και η Dell.

«Ένας υπάλληλος έπεσε από ένα κτίριο και πέθανε την Τρίτη 26 Μάη 2010», αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη χώρα. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες που ακολούθησαν μαρτυρούν ότι για να κατασκευαστούν δημοφιλή γκάτζετ όπως το iPhone, το iPod, τα κινητά της Nokia και οι υπολογιστές της Dell κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που προτιμούν να αυτοκτονήσουν για να βάλουν τέλος στα βάσανά τους. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι, όπως μπορείτε να δείτε, όσοι -μερικές δεκάδες- εργαζόμενοι στο εργοστάσιο τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν το έκαναν καίγοντας χάρτινα ομοιόματα iPhone.

Πέρσι, μια ακόμα αυτοκτονία είχε γίνει θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης: Νεαρός Κινέζος υπάλληλος, ύποπτος για την κλοπή ενός πρωτοτύπου του iPhone τέταρτης γενιάς, αυτοκτόνησε, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Ονομαζόταν Sun Sanyong. Η ταϊβανέζικη εταιρεία δήλωνε ότι θα έκανε ενδελεχή έρευνα μετά από καταγγελίες από συναδέλφους του, ότι ο 25χρονος ξυλοκοπήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας. Η Apple δήλωσε έκπληξη για τον θάνατο του νεαρού και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας. Ο Sun Danyong πήδηξε από ένα 12όροφο.

Ο Sanyong ήταν υπεύθυνος για την αποστολή 16 πρωτοτύπων iPhone στην Apple. Ένα από αυτά χάθηκε. Ο Sun ανέφερε την κλοπή και η εταιρεία ξεκίνησε έρευνα. Τρεις ημέρες αργότερα, αυτοκτόνησε.

Οι πρώην συνάδελφοι του Sun δηλώνουν στον κινέζικο Τύπο ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε, έγινε έρευνα στο σπίτι του και τον κλείδωσαν μόνο του σε ένα δωμάτιο. Καταγγέλλουν επίσης ότι, περιέγραψε την εμπειρία του σε ένα διαδικτυακό δωμάτιο συζητήσεων ως την πλέον εξευτελιστική εμπειρία της ζωής του.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για κακομεταχείριση των υπαλλήλων της στο παρελθόν, τις οποίες αρνείται κατηγορηματικά -και η Apple αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς της τότε.

 

26/05/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;