Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iped

Μία έκπληξη επεφύλασσε στην Apple η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη γη και γνωστή για πολλά προϊόντα «μαϊμού», Κίνα.

Μόλις πέντε μέρες μετά το λανσάρισμα του iPad στην αγορά της Ευρώπης και της Ασίας οι Κινέζοι έβγαλαν τη δική τους… έκδοση που ακούει στο όνομα iPed. Ναι σωστά διαβάσατε…! Οι Ασιάτες ήθελαν να είναι εμφανές ποιο προϊόν μιμούνται γι’ αυτό και επέλεξαν τη συγκεκριμένη ονομασία.

Εξωτερικά iPad και iPed έχουν μικρές διαφορές αλλά όχι εμφανής.

Μέχρι και η συσκευασία είναι σχεδόν ολόιδια εάν βέβαια εξαιρέσει κανείς τα μικρά γραμματάκια στο κάτω δεξί μέρος όπου γράφει iPed ενώ οι οδηγίες γράφουν APad!

Παρ' όλα αυτά το iPed έχει επεξεργαστή της Intel, αποθηκευτικό χώρο 16GB και λειτουργικό της Google, το γνωστό Android!

Βέβαια είναι λίγο πιο βαρύ, έχει κατώτερη ανάλυση οθόνης (800x400 pixels, έναντι 1024x768 pixels του iPad) ενώ με 128MB RAM δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την απόδοσή του.

Ωστόσο με την τιμή των 105 δολαρίων (περίπου 85 ευρώ) δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα μπουν στο δίλημμα να αποκτήσουν ένα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Κίνα προκαλεί με τα μαϊμού προϊόντα της. Για παράδειγμα η China Motors παρουσίασε ένα αυτοκίνητο 2 θέσεων το οποίο είχε πολλές ομοιότητες με το γνωστό σε όλους Smart και η διαφημιστική καμπάνια είχε το μότο «Smarter than the rest».

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η κινεζική κονσόλα παιχνιδιών «Chintendo Vii» η οποία μιμείται το Αμερικανικό Nintedo Wii.

Είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει σχόλιο από τη μεριά της Apple ή εάν θα κινηθούν νομικά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.

 

 

tanea.gr / protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;