Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

china internet cafe«Λουκέτο» στα Ίντερνετ καφέ της κεντρικής Κίνας έβαλαν οι αρχές, με το σκεπτικό ότι οι μαθητές ξόδευαν πολλές ώρες σερφάροντας στο Ίντερνετ, και γίνονταν, έτσι, αμελείς με αποτέλεσμα να  «κόβονται» στις εξετάσεις.

Οι αρχές της επαρχίας Linchuan θεώρησαν ότι οι μαθητές θα έπρεπε να μένουν στο σπίτι και να διαβάζουν για τις επερχόμενες εθνικές εξετάσεις, αντί να περνούν την ώρα τους σερφάροντας στο διαδίκτυο. Κι έτσι αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα Ίντερνετ καφέ της περιοχής.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εκπαιδευτική κοινωνία και, για να γίνει αυτό, οι μαθητές πρέπει να παραμείνουν απερίσπαστοι», δήλωσε στο Associated Press κινέζος αξιωματούχος από την Υπηρεσία Πολιτιστικών Υποθέσεων της Linchuan, που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «εκτός από τα Ίντερνετ καφέ, δεν υπάρχει άλλος χώρος στην πόλη για να χαζολογούν τα παιδιά» κι έτσι, προφανώς, θεωρεί ότι θα καταφέρει να τα κρατήσει κλεισμένα στο σπίτι.

Οι αρχές ανησυχούν γιατί τα ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις κάθε χρόνο προσεγγίζουν το 75%. Οι αποτυχόντες που δεν μπαίνουν στο πανεπιστήμιο πιάνουν αμέσως δουλειά...

Κι αυτό, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες που καταβάλλουν για να περάσουν. Πέρυσι, τουλάχιστον 2.200 μαθητές πιάστηκαν με… χάι τεκ σκονάκι. Χρησιμοποιούσαν ασύρματα μικροσκοπικά ακουστικά, για να ακούν τις απαντήσεις.

 

01/06/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;