Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Tax CollectionsΗ είσπραξη ληξιπρόθεσμων φόρων αποδεικνύεται διεθνώς μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις κυβερνήσεις. Μπορεί η τεχνολογία να βάλει τάξη στο χάος; Το τμήμα Έρευνας της IBM προτείνει μια λύση.

Οι IBMέρς έθεσαν ως στόχο να βελτιστοποιήσουν τη σειρά των δραστηριοτήτων που θα αναλάμβαναν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να μεγιστοποιήσουν το συνολικό ποσό των οφειλών που θα εισέπρατταν, συνυπολογίζοντας βέβαια το φόρτο των υποθέσεων, τους διαθέσιμους εισπράκτορες ή άλλους εμπλεκόμενους καθώς και την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα των ενεργειών που πρότειναν.

Το σύστημα ανάλυσης και βελτιστοποίησης που επινόησαν οι ερευνητές της IBM αξιοποιείται ήδη από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Φορολογικών και Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία καλείται να συλλέγει από φόρους περί τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία στοιχείων φορολογουμένων, όπως το οφειλόμενο ποσό και το ιστορικό προηγούμενων πληρωμών, το σύστημα καταρτίζει ένα εισπρακτικό σχέδιο για ολόκληρο τον πληθυσμό των ασυνεπών φορολογουμένων. Το σύστημα της IBM δημιουργεί μια ροή εργασιών που αναζητά αυτόματα τους τομείς εστίασης για τη βέλτιστη αξιοποίηση του χρόνου ενός εισπράκτορα. Για παράδειγμα, το σύστημα καθορίζει εάν η επόμενη προσπάθεια είσπραξης πρέπει να γίνει με μια επιστολή, μια τηλεφωνική κλήση ή μια επίσκεψη, σταθμίζοντας παράλληλα αυτές τις ενέργειες έναντι του πιθανού αποτελέσματος κάθε ενέργειας. Η χρήση εξελιγμένων εργαλείων ανάλυσης θα συμβάλει στη βελτίωση των εισπρακτικών αποτελεσμάτων και θα βοηθήσει στη βελτίωση της παραγωγικότητας των εισπρακτόρων.

Ο αντιπρόεδρος του αρμόδιου τομέα της ΙΒΜ, κ.Michael Schroeck εξηγεί: «Οι τρέχουσες διαδικασίες για την είσπραξη απλήρωτων ποσών από τις φορολογικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο είναι πολύπλοκες, αναχρονιστικές, δαπανηρές και γενικά αναποτελεσματικές» ( Business Analytics and Optimization Services των IBM Global Business Services).

«Οι οργανισμοί διαχειρίζονται περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα από ό,τι ποτέ άλλοτε, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις τρέχουσες απαιτήσεις. Εφαρμόζοντας την εν λόγω τεχνολογία ανάλυσης, οι κρατικές υπηρεσίες μπορούν να εισπράττουν αποτελεσματικά τα φορολογικά έσοδα από τους σημαντικούς οφειλέτες. Αυτή η συνεργασία συνάδει με το στόχο της IBM να βοηθά τους πελάτες στην άντληση χρήσιμων πληροφοριών από τους τεράστιους όγκους των υφιστάμενων δεδομένων, σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους». 

Η λύση Tax Collections Optimizer είναι διαθέσιμη μέσω του οργανισμού συμβουλευτικών υπηρεσιών IBM Business Analytics and Optimization. Το συγκεκριμένο εργαλείο αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη σε μια μεγάλη σειρά τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον τομέα Έρευνας της IBM σε ότι αφορά στον εντοπισμό του οικονομικού εγκλήματος. Για παράδειγμα, το σύστημα φορολογικών ελέγχων και συμμόρφωσης (Tax Audit and Compliance System - TACS) της IBM είναι άλλο ένα έργο της πολιτείας της Νέας Υόρκης το οποίο χρησιμοποιείται πλέον από ένα αριθμό κυβερνήσεων για τη βελτίωση των ελεγκτικών διαδικασιών τους, με τη χρήση εξελιγμένων μοντέλων για τον εντοπισμό των φορολογουμένων που ενδεχομένως εμφανίζουν προβλήματα συμμόρφωσης και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

 

02/06/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;