Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το S7 αποτελεί την προσπάθεια της Huawei να μπει στην αγορά των επίπεδων υπολογιστώνΙσως το όνομα Huawei να μη σας λέει πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προϊόντα της.

Η κινεζική εταιρεία Huawei ήρθε αθόρυβα στα μέρη μας γύρω στο 2004 και, έκτοτε, σχετικά αθόρυβα έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη τόσο στον χώρο των «βαριών» τηλεπικοινωνιακών υποδομών όσο και στον τερματικό εξοπλισμό. Εάν, για παράδειγμα, έχετε κάποιο netbook με ενσωματωμένη λειτουργία για την πρόσβαση στο Internet μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, είναι πάρα πολύ πιθανό να χρησιμοποιείτε δημιουργίες της Huawei.

Βρεθήκαμε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Σενζέν της Κίνας, όπου και πήραμε μια γεύση τού τι ετοιμάζει η εταιρεία. «Huawei σημαίνει η επιτυχία της Κίνας», μας έλεγε ο Αιμ. Βουδούρης, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα και οι Κινέζοι συνάδελφοί του βάλθηκαν να μας αποδείξουν πως δεν πρόκειται για επίδειξη αλαζονείας. Καμία σχέση με τα κινέζικα ηλεκτρικά σίδερα ή τα αυτοκίνητα που γίνονταν... χαλκομανία στα ευρωπαϊκά κρας τεστ. Φαίνεται πως η Huawei μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς τόσο σε όρους τιμής όσο και σε όρους ποιότητας.

Ανταγωνίστρια των πελατών της;

Η εταιρεία αποτελεί βασικό προμηθευτή εξοπλισμού για το 90% των μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διεθνώς και πλέον δηλώνει έτοιμη για το επόμενο βήμα -την αγορά των καταναλωτών. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι εύκολα, καθώς Nokia, Apple, Motorola, HTC, Samsung και λοιπές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ισχυρά «αναχώματα», αλλά κάτι ανάλογο είχε συμβεί και όταν η Huawei επιχείρησε να μπει στον τομέα των υποδομών. Μπορεί να επαναληφθεί λοιπόν η ιστορία;

Γιατί όχι; Μία από τις δημιουργίες της Huawei που σύντομα θα εμφανιστεί και στην Ελλάδα είναι το Ε5. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία συνδέεται στο internet μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, όπως δηλαδή κάνουν και τα σχετικά USB sticks που διανέμουν ήδη οι εταιρείες στη χώρα μας για ευρυζωνική κινητή σύνδεση. Το Ε5 όμως πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς δημιουργεί ένα ασύρματο δίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα με αυτό τον τρόπο σε όλους τους υπολογιστές που βρίσκονται σε ένα χώρο να «βγαίνουν» στο Internet μέσω μιας και μόνο σύνδεσης.

Η ανατριχίλα των εταιριών κινητής

Σίγουρα είναι κάτι που θα κάνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να... ανατριχιάζουν, καθώς θα πωλούν λιγότερες συνδέσεις, αλλά από την άλλη πλευρά το Ε5 προσφέρει κάτι που επιθυμούν οι ίδιες οι εταιρείες. Μια πιο «νοικοκυρεμένη» διαχείριση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και, μάλιστα, σε μια περίοδο όπου δεν περισσεύουν χρήματα για μεγαλεπήβολες επενδύσεις.

Το δεύτερο πράγμα που μας τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν ότι όλες οι συσκευές που προτίθεται να διαθέσει η Huawei, είτε πρόκειται για κινητά τηλέφωνα είτε για επίπεδους υπολογιστές (ναι, είδαμε και τέτοιους), χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Εύκολες στη χρήση συσκευές με εύκολη δυνατότητα αναβάθμισης και προσθήκης λειτουργιών, είναι σαφές πως η Huawei ποντάρει στη δυναμική που έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει στην αμερικανική αγορά (σ.σ. έπειτα από μια μάλλον απογοητευτική εκκίνηση) η πρόταση της Google.

Αν όλα αυτά σας φέρνουν στο μυαλό το αντίπαλο δέος της Apple, έχετε ένα δίκιο, μιας και στις αίθουσες παρουσιάσεων της Huawei γνωριστήκαμε και με το S7. Πρόκειται για έναν επίπεδο υπολογιστή με οθόνη αφής 7 ιντσών, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί, βεβαίως, στο Διαδίκτυο αλλά και με άλλες συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα ή τηλεοράσεις.

«Η κρίση προκαλεί ευκαιρίες», μας έλεγαν οι άνθρωποι της Huawei. Μένει να δούμε αν οι ίδιοι είναι έτοιμοι να τις εκμεταλλευτούν...

 

05/06/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;