Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

computexΕνθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης έδωσε η έκθεση Computex, που έκλεισε τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι. Η έκθεση, που είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στην Ασία, εξασφάλισε νέα ώθηση χάρη στην παρουσίαση νέων τεχνολογικών καινοτομιών, όπως ολόκληρη σειρά «tablet» υπολογιστών. «Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση φέτος, από ότι πέρσι τέτοια εποχή. Αυτό έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις εταιρίες και τις ενεθάρρυνε να εμφανίσουν και να προωθήσουν τα νέα τους προϊόντα», λέει ο Τσανγκ Λι, αντιπρόεδρος της Ενωσης Εταιριών Υπολογιστών της Ταϊπέι.

Η έκθεση συγκέντρωσε 1.715 εκθέτες, 1.300 από τους οποίους ήταν από την Ταϊβάν, σε σύνολο 4.861 περιπτέρων. «Η ζήτηση ήταν τόσο έντονη, που εκατοντάδες εταιρίες αποκλείσθηκαν από την έκθεση», λέει ο κ. Τσανγκ. Περισσότερο από ότι κάθε άλλη χρονιά, οι διοργανωτές έδωσαν έμφαση σε εταιρίες αναδυόμενων οικονομιών, όπως της Ρωσίας, της Ινδίας και της Τουρκίας, καθώς η οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει το ενδιαφέρον για τις αγορές των δυτικών χωρών. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 35.000 ξένων αγοραστών.

Σημαντική παρουσία στην έκθεση είχε ο αμερικανικός κολοσσός Apple, κατά του οποίου οργανώθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον εκθεσιακό χώρο, κατά των συνθηκών εργασίας και του κύματος αυτοκτονιών στα κινεζικά εργοστάσια που κατασκευάζουν τα δημοφιλή iPad και iPhone. Το iPad, από τη μεριά του, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και πολυάριθμους μιμητές, όπως η ταϊβανέζικη Asustek που παρουσίασε τα δικά της Eee Tablet και Eee Pad. Οι υπολογιστές τύπου tablet, όπως και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα που δίνουν πρόσβαση στο ίντερνετ στους χρήστες τους, εκμεταλλεύονται το πρότυπο του cloud computing, έχοντας πρόσβαση σε προγράμματα και εφαρμογές μέσω Διαδικτύου, τα οποία οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς να τα εγκαθιστούν στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών τους.

Η Microsoft ανακοίνωσε στο περιθώριο της Computex τη δημιουργία νέου ερευνητικού κέντρου cloud computing στην Ταϊβάν, με τον αντιπρόεδρο της εταιρίας Στιβ Γκουγκενχάιμερ να χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία «ιστορική». Αλλες δυνάμει ιστορικές στιγμές ήταν η παρουσίαση των πρώτων τηλεοράσεων και υπολογιστών με τρισδιάστατη απεικόνιση, αλλά και το σύστημα IDesia ισραηλινής εταιρίας, που μελετά τους καρδιακούς σφυγμούς του χρήστη και συστήνει ξεκούραση ή αυξημένη σωματική άσκηση.

 

07/06/2010 - kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;