Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ο Στιβ Τζομπς κατά την παρουσίαση του νέου μοντέλουΜεγιστοποιώντας τις προσδοκίες της σε εποχή σκληρότατου ανταγωνισμού, η Apple παρουσίασε τη νέα γενιά του iPhone, του πιο πετυχημένου προϊόντος στην ιστορία της. Το νέο κινητό τηλέφωνο αποτελεί, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Στιβ Τζομπς, «το μεγαλύτερο άλμα μετά το αρχικό iΡhone». Η παρουσίαση έγινε στο ετήσιο Συνέδριο των Δημιουργών Λογισμικού της Αpple στο Σαν Φρανσίσκο.

Πρόκειται για ένα τηλέφωνο που θα κληθεί να πέσει αμέσως στα «βαθιά νερά» του ανταγωνισμού. Η κυκλοφορία του έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία όλοι οι ανταγωνιστές της Αpple ρίχνουν στην αγορά συσκευές βασισμένες σε νέα λειτουργικά συστήματα, όπως το Android της Google και το Windows Mobile της Microsoft.

«Είναι το ωραιότερο πράγμα που έχει βγάλει ποτέ η εταιρεία» ισχυρίστηκε, χωρίς μετριοφροσύνες, ο κ. Τζομπς. Η συσκευή θα πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 24 Ιουνίου σε τιμές από 199 ως 299 δολάρια, ανάλογα με τη χωρητικότητά της. Το iΡhone 4, όπως ονομάζεται επίσημα, είναι λεπτότερο από το προηγούμενο μοντέλο, οι δύο πλευρές του είναι καλυμμένες με γυαλί, η οθόνη του είναι πιο «καθαρή» και διαθέτει τέσσερις φορές περισσότερα πίξελ από την οθόνη του προηγούμενου μοντέλου και επιπλέον προσφέρει δύο κάμερες: την κλασική στην πίσω πλευρά, που έχει τώρα και φλας, και μια δεύτερη στην μπροστινή πλευρά, που επιτρέπει τις βιντεοκλήσεις. Το πάχος του είναι σχεδόν 10 χιλιοστά αντί 12 της προηγούμενης γενιάς και η μπαταρία του επιτρέπει κλήσεις διαρκείας επτά ωρών σε δίκτυα τρίτης γενιάς (3G). Το νέο λειτουργικό σύστημα που διαθέτει επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εφαρμογών (multitasking) και προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να «τρέχει» περισσότερα από ένα προγράμματα προερχόμενα από τρίτο κατασκευαστή. Υποστηρίζει επίσης τη διαφημιστική πλατφόρμα iAd, που προσφέρει στους δημιουργούς λογισμικού τη δυνατότητα να κερδίζουν χρήματα από τις εφαρμογές τους.

 

08/06/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;