Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

3d tv videogameΤην ώρα που οι κινηματογραφικές ταινίες σε τρεις διαστάσεις αυξάνουν τις προσδοκίες για τις νέες παραγωγές του Χόλιγουντ, οι παραγωγοί βιντεοπαιχνιδιών παίρνουν χρήσιμα μαθήματα καθώς ετοιμάζονται να προσφέρουν ανάλογες εντυπωσιακές εμπειρίες στους ψηφιακούς κόσμους που κατασκευάζουν.

Εταιρείες όπως η Sony, η Nintendo, η Electronic Arts, η Capcom και η Take-Two είναι έτοιμες να αποκαλύψουν τις νέες 3D δημιουργίες τους στη φετινή Electronic Entertainment Expo (Ε3), τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση βιντεοπαιχνιδιών που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες την ερχόμενη εβδομάδα.

«Οι gamers θα είναι οι πρώτοι που θα απολαύσουν ουσιαστική 3D ψυχαγωγία μέσω των παιχνιδιών, και δεν θα θέλουν να γυρίσουν πίσω με τίποτα», δήλωσε ο βραβευμένος με όσκαρ παραγωγός, Τζον Λαντάου, που συνεργάστηκε με τη Ubisoft για την κυκλοφορία της gaming έκδοσης του Avatar του Κάμερον.

Η Sony πρόκειται να αποκαλύψει την πρώτη μεγάλη 3D παραγωγή για το Playstation3, που θα είναι το Killzone 3 της Guerilla Games. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο Killzone, ήταν το παιχνίδι που συνόδευσε το Playstation3 στο λανσάρισμα του και δεδομένου του τότε εντυπωσιακού αποτελέσματος, το νέο Killzone θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ασφαλής και σίγουρη επιλογή για το πέρασμα στις τρεις διαστάσεις.

Η Polyphony Digital, δημιουργός του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού Gran Turismo, θα ενισχύσει την πέμπτη συνέχεια της σειράς με τρισδιάστατα χαρακτηριστικά. «Το 3D είναι η φυσική εξέλιξη των βιντεοπαιχνιδιών, επιτρέποντας μας να αντιγράψουμε την εμπειρία οδήγησης ενός αληθινού αυτοκινήτου», επεσήμανε ο Τάκου Ιμασάκι, παραγωγός του Gran Turismo 5. Οι κάτοχοι της κονσόλας της Sony θα μπορεί να κατεβάσει το σχετικό firmware για τη μετατροπή της σε μηχάνημα που θα προβάλει περιεχόμενο σε τρεις διαστάσεις.

«Παίζοντας ένα παιχνίδι σήμερα, στις δύο διαστάσεις, είναι σα να παίζει με το ένα μάτι κλειστό», σχολίασε από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κόμπες, στέλεχος της Sony Computer Entertainment America. Η εταιρεία εφαρμόζει διάφορες μορφές συνεργιών σε μια προσπάθεια να φέρει το 3D σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια. Έτσι, οι καταναλωτές που αγοράζουν μια τηλεόραση Bravia 3D, που θα διατεθεί στις ΗΠΑ από τον επόμενο μήνα, θα παίρνουν και την ταινία animation «Βρέχει κεφτέδες» σε Blu-ray 3D αλλά και ένα εκπτωτικό κουπόνι για να κατεβάσουν 3D παιχνίδια για το Playstation3.

Όπως επισημαίνει ο Μάικ Άμπαρι, αντιπρόεδρος του τμήματος τηλεοράσεων και οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας της Sony, «το 3D gaming είναι μια συναρπαστική εμπειρία που προσθέτει, στην κυριολεξία, μια νέα διάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία, που θα βοηθήσει σημαντικά στην υιοθέτηση και αγορά νέων τηλεοράσεων 3D».

Σε μια νέα έκθεση με τον τίτλο «3D: Είναι έτοιμοι οι καταναλωτές;», ο αντιπρόεδρος ερευνών της εταρείας Interpret, Μάικλ Κάι, επισημαίνει ότι η κατοχή μιας κονσόλας Playstation3 ή Xbox360, διπλασιάζει τις πιθανότητες του καταναλωτή να αγοράσει μια 3D τηλεόραση. Συνολικά, το ποσοστό των Αμερικανών που σκοπεύουν να αγοράσουν μια τέτοια τηλεόραση μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες κυμαίνεται στο 13%, που μεταφράζεται σε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια συσκευές.

Αναφορικά με τα βιντεοπαιχνίδια, ο Κάι δήλωσε ότι οι σημαντικές κυκλοφορίες τίτλων οπτικής πρώτου προσώπου, αγώνων αυτοκινήτου και action/adventure θα είναι αυτοί που θα ενισχύσουν την υιοθέτηση του 3D, καθώς αυτά είναι τα είδη παιχνιδιών που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία του χρήστη.

Η Nintendo από την πλευρά της θα παρουσιάσει στην Ε3 το φορητό 3DS, που θα στηρίζεται σε αυτοστερεοσκοπική τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν τρισδιάστατα παιχνίδια χωρίς να φορούν τα ειδικά γυαλιά.

Η Nvidia είναι μια ακόμη εταιρεία που ωθεί προς την κατεύθυνση του 3D, κυρίως στους υπολογιστές, με την νέα τεχνολογία που θα ξεκινήσει να εφαρμόζει στις κάρτες γραφικών. Παράλληλα, η κυκλοφορία φορητών υπολογιστών και desktops με δυνατότητες προβολής περιεχομένου σε 3D αναμένεται να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους developers να κατασκευάσουν παιχνίδια σε τρεις διαστάσεις.

 

10/06/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;