Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

spiderman 3dΤο στοίχημα ότι το μέλλον των υπολογιστών δεν είναι μόνο λαμπρό, αλλά και τρισδιάστατο, φαίνονται διατεθειμένες να βάλουν οι εταιρείες της αγοράς, με μια σειρά από φορητούς υπολογιστές και desktops με χαρακτηριστικά 3D να ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα.

Την Τετάρτη η Fujitsu ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου desktop που θα μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο 3D, να μετατρέπει DVD δύο διαστάσεων σε τρεις ενώ θα διαθέτει και 3D camera. Επιπλέον, το φορητό 3D Dynabook TX/98MB της Toshiba που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στην Ιαπωνία, ευελπιστεί να γίνει το πρώτο laptop που θα αναπαράγει Blu-ray σε τρεις διαστάσεις. Η πρώτη πάντως που κινήθηκε σε αυτό τον τομέα ήταν η Asus, στα τέλη του περασμένου χρόνου, με την κυκλοφορία του G51 3D, ενός notebook με προδιαγραφές 3D Ready.

«Θεωρούμε ότι το 3D είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς μας», σχολίασε η Τζένι Λι, εκπρόσωπος της εταιρείας. «Όλο και περισσότερα παιχνίδια και ταινίες αναπτύσσονται για προβολή σε τρεις διαστάσεις. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη ζήτηση για υπολογιστές με προδιαγραφές 3D».

Η Nvidia, από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής καρτών γραφικών και επεξεργαστών, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, με τα προϊόντα που θα διαθέσει στο μέλλον. Μιλώντας στο πλαίσιο της Computex, της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης της Ασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζεν-Σουν Χουάνγκ, έθεσε το πλαίσιο της επιχειρηματικής πολιτικής της εταιρείας σε ότι αφορά το 3D. «Βρισκόμαστε στις αρχές της τρισδιάστατης επανάστασης», τόνισε. «Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία μεγάλη αλλαγή στα γραφικά των παιχνιδιών».

«Πρόκειται για την πιο συναρπαστική τεχνολογία που θα έχει εφαρμοστεί ποτέ στα PC», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Toshiba, Χιντεχίτο Μουράτο. «Η εποχή του 3D είναι πλέον εδώ». Με αυτή την άποψη τάσσονται και πολλοί παραγωγοί περιεχομένου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες στη Νότιο Αφρική, θα είναι η πρώτη αθλητική διοργάνωση που θα αποτυπωθεί και προβληθεί σε τρεις διαστάσεις, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε διάφορες τοποθεσίες του κόσμου. Η τελετή έναρξης θα προβληθεί και αυτή σε 3D σε έξι τοποθεσίες, σε μια πρωτοβουλία της FIFA, μεταξύ των οποίων στις πόλεις του Βερολίνου, του Παρισιού και του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σημαντική ώθηση στη νέα τάση αναμένεται να δώσει και η ανακοίνωση συνεργασίας της νοτιοκορεατικής Samsung με τον Αμερικανό σκηνοθέτη, Τζέιμς Κάμερον, για την παραγωγή περιεχόμενου 3D για τηλεοπτικές εκπομπές. Με βάση τη συμφωνία, ο Κάμερον και το επιτελείο του και δημιουργήσουν τρισδιάστατα βίντεο διαφόρων Νοτιοκορεατών αστέρων της ποπ που θα χρησιμοποιηθούν από τη Samsung για την προώθηση των πωλήσεων των τηλεοράσεων 3D της εταιρείας.

Η Samsung, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής επίπεδων τηλεοράσεων, αναθεώρησε προς τα πάνω τις πωλήσεις των 3D τηλεοράσεων, δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης, που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια συσκευές. Καταλήγοντας, ο Κάμερον πάντως έσπευσε να σημείωσει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νέα αγορά είναι η έλλειψη περιεχομένου, που για να ξεπεραστεί απαιτεί την παραγωγή χιλιάδων ωρών εκπομπών και προγραμμάτων.

 

09/06/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;