Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hp logoΗ αμερικανική εταιρία Hewlett-Packard παρουσίασε μια νέα σειρά εκτυπωτών που μπορούν να τυπώσουν απευθείας από ένα “έξυπνο” κινητό (smartphone) ή από οποιαδήποτε άλλη συσκευή συνδεμένη στο διαδίκτυο, όπως smartphones, netbooks ή tablet pcs.

Οι νέοι εκτυπωτές, για οικιακή και επαγγελματική χρήση, θα κοστίζουν από 99 έως 299 δολάρια. Κάθε συσκευή θα διαθέτει μια μοναδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορεί ο χρήστης να στέλνει απευθείας και εξ αποστάσεως εκτυπωτικές εργασίες στον εκτυπωτή του. Ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει από το κινητό του στη διεύθυνση του εκτυπωτή ό,τι θέλει να τυπώσει (φωτογραφία ή άλλο αρχείο).

«Αν μπορείς να το στείλεις με e-mail, μπορείς και να το εκτυπώσεις», αναφέρει το σχετικό διαφημιστικό της εταιρίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Τα νέα μοντέλα, που επίσης διαθέτουν οθόνες αφής, θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα και στις άλλες χώρες το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΗΡ προχώρησε στην κίνηση αυτή, επειδή βγάζει ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της από την πώληση μελανιών για εκτυπωτές. Όμως η εξάπλωση των έξυπνων κινητών, που δεν συνδέονται με εκτυπωτές, απειλεί τα έσοδα της εταιρίας, αν οι χρήστες περιορίζονται απλώς να διαβάζουν στην οθόνη του κινητού τους, χωρίς να εκτυπώνουν. Έτσι, η εταιρία –που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο τόσο προσωπικών υπολογιστών όσο και εκτυπωτών- είχε κάθε λόγο να διευκολύνει τους χρήστες να κάνουν εκτυπώσεις από τα εξελιγμένα κινητά τους και τις άλλες φορητές συσκευές τους.

 

09/06/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;