Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

groovleΚαταγγελία κατά της μηχανής αναζήτησης Groovle.com κατέθεσε ο κολοσσός Google.com, υποστηρίζοντας ότι «αντιγράφει» το όνομά του και προκαλεί σύγχυση στους χρήστες των υπηρεσιών του. Η εταιρεία έχει υποβάλλει συνολικά 65 μηνύσεις κατά ανταγωνιστών.

Την άποψή της ωστόσο δεν συμμερίστηκε το κέντρο επίλυσης ονομάτων χώρου, National Arbitration Forum, που ισχυρίστηκε ότι το όνομα Groovle δεν ήταν όμοιο αρκετά με το Google ώστε να μπερδέψει τον κόσμο. Υποστήριξε μάλιστα ότι η λέξη 'groovle' παραπέμπει περισσότερο σε λέξεις όπως "groovy" ή "groove".

Η μικρή καναδική επιχείρηση 207 Media, πίσω από την Groovle, υποστήριξε ότι χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα εδώ και δυόμισι χρόνια και σε αυτό το διάστημα η Google δεν είχε παραπονεθεί.

Η Google έχει καταθέσει περίπου 65 μηνύσεις εναντίον άλλων εταιριών, σχετικά με τα ονόματα αλλά αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που το αίτημά της απορρίπτεται.

Η πρώτη περίπτωση ήταν το 2004, όταν ο Richard Wolfe, κάτοχος της froogles.com κατάφερε να πείσει την επιτροπή ότι το όνομα της ιστοσελίδας του δεν μοιάζει με το Google.com.

 

31/12/2009 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;