Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

videogame controllerΠριν από ένα περίπου χρόνο, η Microsoft ανακοίνωσε το περίφημο Project Natal. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα χειρισμού στο Xbox 360, το οποίο δεν περιλαμβάνει controller και ο έλεγχος του παιχνιδιού γίνεται μόνο με τις κινήσεις του σώματος. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και λίγους μήνες μετά η Sony ανακοίνωσε με τη σειρά ένα νέο σύστημα κινητικού χειρισμού για το PlayStation 3.

Ωστόσο, η επιτυχία των νέων τεχνολογιών είναι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη - τουλάχιστον για την ώρα. Ιστοσελίδα που ασχολείται με το gaming πραγματοποίησε μια μεγάλη δημοσκόπηση σχετικά με το Project Natal και το PlayStation Move και αν μη τι άλλο τα αποτελέσματα προκαλούν αίσθηση. Από τα 2000 άτομα που πήραν μέρος, μόνο το 8% σκοπεύει να αγοράσει το Natal, ενώ το 6% θα προμηθευτεί το Move. Μάλιστα, από αυτούς μόνο το 25% δηλώνει ότι θα κάνει προπαραγγελία, ενώ υπάρχει κι ένα 15% στο σύνολο του ερωτώμενου πληθυσμού που δεν ξέρει καν τι είναι το Natal και το Move.

Με μια δεύτερη ανάγνωση, τα νούμερα είναι μάλλον αναμενόμενα. Τόσο η Microsoft, όσο και η Sony, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τις προωθητικές κινήσεις για τα νέα τους προϊόντα, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί καν η εμπορική ονομασία για το Natal. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι οι σκληροπυρηνικοί gamers είναι από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί για το χειρισμό κίνησης και προτιμούν το παραδοσιακό χειριστήριο...

 

11/06/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;