Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

3d κορνίζαΜία τρισδιάστατη ψηφιακή κορνίζα ίσως να φαντάζει λίγο εξεζητημένη ακόμα και για τους πιο φανατικούς της τεχνολογίας, αλλά η ομάδα της Newsight κατάφερε κάτι μοναδικό, με αυτή την κορνίζα, που παρουσίασε προσφάτως στο διεθνές συμπόσιο SID 2010.

Όπως και κάποιες άλλες οθόνες της εταιρείας, η τρισδιάστατη αυτή LCD οθόνη είναι αυτό-στερεοσκοπική, πράγμα που σημαίνει πως δεν χρειάζεται τα ειδικά γυαλιά 3D, ενώ πάει και ένα βήμα παραπέρα, καθώς υποστηρίζει τη λεγόμενη «παράλλαξη κίνησης». Η παράλλαξη κίνησης σημαίνει πως μπορεί ο χρήστης να δει γύρω από μία εικόνα.

Η Newsight υποστηρίζει πως το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη οθόνη, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε τρισδιάστατη (ή ακόμα και δισδιάστατη) εικόνα και να δημιουργήσει πέντε ξεχωριστές εικόνες, που επιτρέπουν στον χρήστη να δει την ίδια εικόνα από διαφορετικές γωνίες.

Δυστυχώς, με το παρόν μοντέλο η επεξεργασία της εικόνας θα πρέπει πρώτα να γίνει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά η Newsight υπόσχεται πως το επόμενο μοντέλο θα μπορεί να κάνει μόνο του την επεξεργασία, και ήδη υπάρχουν πληροφορίες και για μία τρίτη έκδοση που θα επιτρέπει την αποστολή εικόνων από τη μία κορνίζα στην άλλη.

 

02/06/2010 - tech.pathfinder.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;