Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

wikipediaΗ διαδικτυακή εγκυκλοπαιδεία, Wikipedia ανακοίνωσε ότι έκανε ένα «σημαντικό βήμα» στη διευκόλυνση της επεξεργασίας ορισμένων από τα πιο αμφιλεγόμενα άρθρα της.

Οι περιορισμοί για δυνατότητα επεξεργασίας σε περίπου 2.000 άρθρα, που είχαν ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς επεξεργασίας θα ελαττωθούν. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον ευκολότερα να υποβάλλουν αλλαγές σε σελίδες, τις οποίες θα ελέγχουν πρώτα οι συντάκτες της ιστοσελίδας.

Ο ιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα επιτρέψει να "ανοίγονται άρθρα για επεξεργασία που προστατεύονται επί χρόνια”.

H Wikipedia επιτρέπει συντακτικές αλλαγές σε όλους τους χρήστες της. Ωστόσο, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα που αφορούν σε κακόβουλη επεξεργασία των καταχωρήσεων και σύνταξη αμφιλεγόμενων θεμάτων.

Ως αποτέλεσμα, επέβαλε μια σειρά από επίπεδα προστασίας των άρθρων. Για παράδειγμα, οι νέοι ή ανώνυμοι χρήστες δεν μπορούσαν να επεξεργαστούν τα "προστατευόμενα" άρθρα και τους επιτρεπόταν να προτείνουν αλλαγές σε σελίδα συζητήσεων κάτω από κάθε άρθρο.

Τα προστατευόμενα, αυτά, άρθρα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας, του Ντέιβιντ Κάμερον και του Τζορτζ Μπους. Οι νέες αλλαγές θα διευκολύνουν τους χρήστες στη διαμόρφωση των περιεχομένων αυτών των σελίδων.

Ο Wales δήλωσε ευχαριστημένος που είδε τις σελίδες να ανοίγουν πάλι. "Αυτές έπρεπε να είναι «ημι-προστατευμένες» για χρόνια μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ δελεαστικό για κακόβουλους ανθρώπους να δοκιμάσουν κάτι αστείο", δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: "Ωστόσο η προστασία εμπόδισε επίσης ειλικρινείς και προσεκτικούς νεοφερμένους να κάνουν καλές αλλαγές".

Η νέα πολιτική θα ισχύσει από σήμερα, ενώ οι αλλαγές που υποβάλλονται, θα ελέγχονται από συντάκτες πριν τη δημοσίευσή τους, παρόλο που οποιοσδήποτε εξακολουθεί να μπορεί να δει τις προτεινόμενες αλλαγές.

 

15/06/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;