Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://images.apple.com/macmini/images/overview_routing_miniserver_20100615.pngΤη στιγμή που το iPhone 4 κατακλύζει τα πρωτοσέλιδα τεχνολογίας, η Apple ρίχνει στη μάχη το νέο μικροσκοπικό αλουμινένιο Mac Mini, ως τη βέλτιστη πρότασή της για λειτουργίες κλασσικές πια σε κάθε σπίτι με PC: τη διαχείριση φωτογραφιών, βίντεο και μουσικής.

H Apple επανασχεδίασε το Mac mini, δίνοντας προφανώς έμφαση στις επιδόσεις του στην επεξεργασία γραφικών: όπως ισχυρίζεται κατορθώνει να τις διπλασιάσει σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του. Το νέο mac mini έχει εξοπλιστεί επίσης με μια θύρα HDMI για τη σύνδεσή του στις νέες τηλεοράσεις HDTV και μια υποδοχή καρτών SD για την άμεση μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και κάμερες. Φυσικά, το νέο mac mini διατηρεί τη συσκευή ανάγνωσης και εγγραφής DVD και CD. Επιπλέον, καταναλώνει κατά 25% λιγότερη ενέργεια από τον προκάτοχό του και μόλις 10 Watt σε κατάσταση idle (αναμονής), γεγονός που σύμφωνα με την Apple, το καθιστά το πλέον λιτοδίαιτο desktop στον κόσμο. H τιμή του στις ΗΠΑ: από 699 δολάρια...

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Mac mini είναι η πιο προσιτή επιλογή για να βιώσει κανείς την εμπειρία χρήσης των Mac OS X, του iLife και του Mac OS X Snow Leopard Server.

Το τετράγωνο Mac mini έχει πλευρά 7,7 ίντσες και πάχος μόλις 1,4 ίντσες. Το τροφοδοτικό του είναι πλέον ενσωματωμένο, μειώνοντας το μέγεθός του κατά 20%, ενώ ένα αποσπώμενο πάνελ στο κάτω μέρος του επιτρέπει την γρήγορη επέκταση της μνήμης. Φέρει ενσωματωμένο «τον ταχύτερο επεξεργαστή γραφικών της αγοράς σήμερα», με 48 πυρήνες: Nvidia GeForce 320M, γεγονός που καθιστά το νέο Mac Mini ιδανικό για εφαρμογές με βαριά γραφικά, όπως ορισμένα απαιτητικά παιχνίδια, υποστηρίζει η Apple.

Έχει προεγκαταστημένο το λειτουργικό Mac OS X Snow Leopard και την σουίτα iLife, ένα πακέτο εφαρμογών για τη διαχείριση φωτογραφιών (iPhoto), τη δημιουργία ταινιών (iMovie) και την εκμάθηση και δημιουργία μουσικής με πιάνο και κιθάρα (GarageBand).

Τo Mac mini διατίθεται και με την έκδοση του Mac OS X Snow Leopard για Server ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες μικρών ομάδων εργασίας, με υπηρεσίες διαχείρισης e-mail, αρχείων, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, WiKi server, παραγωγή Podcast κ.ά. Βασίζεται στον επεξεργαστή 2.66GHz της Intel, Core 2 Duo έχει δύο δίσκους 500GB στα 7200 rpm, 4GB of RAM και μπορεί να υποστηρίζει αναρίθμητους clients αντί 1.000 περίπου δολαρίων.

 

15/06/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;