Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

asia ipadΤο iPad, η νέα συσκευή της Apple, που είχε αρχικά θεωρηθεί αποκλειστικά ως ένα καταναλωτικό προϊόν διασκέδασης, έχει αρχίσει και εισέρχεται δυναμικά στον επιχειρηματικό κόσμο της ασιατικής ηπείρου, καθώς κλάδοι όπως ο σχεδιασμός γάμων, πολυτελή ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες εξοπλίζονται με υπολογιστές-ταμπλέτες.

Στην Ιαπωνία, η εταιρεία υπηρεσιών γάμου Novarese χρησιμοποιεί το iPad για να βοηθήσει τους πελάτες να διαλέξουν νυφικό, ενώ η φαρμακευτική Otsuka Pharmaceutical ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγοράσει 1.300 iPad, τα οποία θα χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι πωλήσεών της για να εμπλουτίσουν τις παρουσιάσεις τους.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων InterContinental έχει ήδη αρχίσει να εξοπλίζει τους υπαλλήλους της στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη με iPad για να παρέχουν στους επισκέπτες τους συστάσεις εστιατορίων, παραστάσεων και προορισμών μέσω βίντεο. Στην Αυστραλία, η Quantas Airways έγινε μία από τις πρώτες αεροπορικές παγκοσμίως που θα νοικιάζουν iPad στους επιβάτες αντί 8,3 δολαρίων, ως μέρος του συστήματος ψυχαγωγίας.

Η Apple έχει καταφέρει να πουλήσει από τον Απρίλιο, όταν κυκλοφόρησε η συσκευή στις ΗΠΑ, περισσότερα από 2 εκατ. iPad. Η κυκλοφορία του iPad εκτός ΗΠΑ, από όπου προέρχονται τα τρία πέμπτα των εσόδων της Apple, καθυστέρησε περίπου ένα μήνα λόγω δυσκολιών ανταπόκρισης στη ζήτηση.

Το iPad βοηθά στην προώθηση της αγοράς υπολογιστών ταμπλετών, η οποία –σύμφωνα με τους αναλυτές– αναμένεται να φτάσει έως και τις 50 εκατ. συσκευές μέχρι το 2014. Παρά τις κριτικές που αμφισβητούν τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης συσκευής, οι Hewlett-Packard, Dell και πιθανότατα οι Nokia και Sony αναμένεται να παρουσιάσουν ανάλογες συσκευές μέσα στο έτος.

Αν και το iPad έχει καταφέρει προσφάτως να μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας, το iPhone παραμένει ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της Apple. Τη Δευτέρα, η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο του, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος με ταχύτατους ρυθμούς σε μεγάλο αριθμό χωρών, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ στις 24 Ιουνίου, έτσι ώστε να διατηρήσει η εταιρεία το προβάδισμά της έναντι της Google στην ακμάζουσα αγορά του smartphone.

 

12/06/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;