Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μαρκ ΖάκερμπεργκΤα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που έλαβε χώρα αυτή τη βδομάδα στο Λονδίνο. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ , βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα με αφορμή μια σύνοδο για προγραμματιστές (developers). Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η παραμονή του Ζάκερμπεργκ στο Λονδίνο είχε και άλλες προεκτάσεις.

Πριν από λίγες ώρες αποκαλύφθηκε ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας Τζέρεμι Χαντ. Κι όπως φαίνεται, δεν επρόκειτο για μια απλή, εθιμοτυπική συνάντηση κι αυτό γιατί κανονίστηκε από το γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού. Μάλιστα, πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν εν τέλει από τη Downing Street ανέφεραν ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Η βρετανική κυβέρνηση επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για μια "ιδιωτική συνάντηση ρουτίνας". Βέβαια, δε λείπουν αυτοί που λένε ότι οι συναντήσεις της πολιτικής ελίτ με ανθρώπους που βρίσκονται στην "ψηφιακή εξουσία" έχουν πάντα τη δική τους σημασία. Ήδη κυκλοφορούν αρκετά σενάρια στη Γηραιά Αλβιώνα σχετικά με το τι συζητήθηκε στη συνάντηση. Ένα από αυτά λέει ότι ο Ζάκερμπεργκ συζήτησε με τη βρετανική κυβέρνηση το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το Facebook στο πλαίσιο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων με στόχο την καλύτερη επικοινωνία κυβέρνησης-λαού. Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για πιο σκοτεινά κίνητρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των Βρετανών με στόχο το "αμοιβαίο όφελος". Ο νοών νοείτω...

 

22/06/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;