Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

sony vaioΠερισσότεροι από μισό εκατομμύριο φορητοί υπολογιστές Vaio πρέπει να ελεγχθούν για ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο όμιλος Sony.

Το πρόβλημα επιλύεται πάντως εύκολα με την εγκατάσταση της αντίστοιχης ενημέρωσης λογισμικού.

H προειδοποίηση αφορά 535.000 φορητούς Vaio των σειρών F και C, οι οποίοι πωλούνται από τον Ιανουάριο. Οι 103.000 από αυτούς διατέθηκαν στην αγορά της Ευρώπης.

Εκπρόσωπος της Sony επιβεβαίωσε στο in.gr ότι το πρόβλημα αφορά και μοντέλα CW2 και F11 που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Οι αγοραστές που έχουν δηλώσει τη συσκευή τους στη Sony (με τη διαδικασία του registration) θα ενημερωθούν από την εταιρεία για το αν πρέπει να προβούν σε έλεγχο. Οι υπόλοιποι χρήστες μπορούν να μάθουν αν τους αφορά το πρόβλημα εισάγοντας τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή στο ειδικό εργαλείο που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Sony Ελλάδας.

Ο ιαπωνικός όμιλος έχει δεχθεί συνολικά 39 αναφορές για περιστατικά υπερθέρμανσης, στα οποία όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σε λίγες περιπτώσεις, η υψηλή θερμοκρασία παραμόρφωσε το περίβλημα του υπολογιστή.

Όπως αναφέρει το AFP, το πρόβλημα εντοπίζεται στο τσιπ που παρακολουθεί τη θερμοκρασία του συστήματος.

 

30/06/2010 - tech.pathfinder.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;