Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

youtube logoΟ John Harding, μηχανικός λογισμικού του YouTube, εξέφρασε πρόσφατα το θαυμασμό του για το HTML5, λέγοντας ότι η νέα πλατφόρμα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Ωστόσο, ο Harding έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το YouTube δε σκέφτεται να εγκαταλείψει το Flash, καθώς η τεχνολογία της Adobe έχει ακόμα πλεονεκτήματα έναντι του HTML5, τα οποία κάνουν τη διαφορά.

Κατ' αρχάς, το Flash είναι απαραίτητο στο embedding, καθώς είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για να γίνονται port οι διαφημίσεις και τα σχόλια που ενσωματώνονται στο εκάστοτε video. Επιπλέον, το HTML5 δεν έχει λύσει ακόμα όλα τα θέματα που έχει με μικρόφωνα και webcams, ενώ το scaling σε full screen δεν είναι πάντα ομαλό.

Δε θα είναι και τόσο εύκολο για το YouTube να περάσει ολοκληρωτικά από το Flash στο HTML5. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι αυτό των video standards. Αυτό σημαίνει ότι το YouTube θα πρέπει να υποστηρίζει ταυτόχρονα τόσο το H.264 που θέλουν η Microsoft και η Apple, όσο και το WebM της Google που είναι μια ανερχόμενη δύναμη.

 

30/06/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;