Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Logo WindΘέμα ωρών είναι πλέον να ξεκινήσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής δομής της Wind Hellas. Μια ενδεχόμενη συμφωνία της διοίκησης της επιχείρησης και των πιστωτών της αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και είναι πολύ πιθανόν οι τελευταίοι να δεχθούν την αναβολή καταβολής τόκων ύψους 17,5 εκατ. ευρώ που ήταν να αποπληρωθούν μέχρι χθες. Σύμφωνα με τη Standard & Poor’s, η εταιρεία έχει μια επιπλέον οφειλή προς πιστωτές, ύψους 23 εκατ. ευρώ, η οποία είναι καταβλητέα στις 15 Ιουλίου.

Προσφορές εξαγοράς

Εκτός της συμφωνίας με τους πιστωτές της, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξει και πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών με στόχο τη μερική ή την πλήρη εξαγορά της επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας. Μεταξύ των υποψηφίων, το «παρών» δίνει και ο σημερινός μέτοχος της εταιρείας, κ. Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος σε δηλώσεις του προς το Bloomberg εκτιμά ότι «νέα κεφάλαια θα εισρεύσουν στην εταιρεία, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές». Ο ίδιος πρόβλεψε ότι οι πιστωτές δεν θα επιτρέψουν να υπάρξει στάση πληρωμών της εταιρείας.

Βασικός στόχος της διοίκησης της Wind με τη νέα αναδιάρθρωση είναι η μείωση του δανειακού χρέους της κατά 1 δισ. ευρώ. Από την ονομαστική τιμή των 1,7 δισ. ευρώ, επιδίωξη της εταιρείας είναι οι δανειακές οφειλές να περιορισθούν σε 700 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι και η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Wind Hellas στη διεθνή αγορά. Αν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, τότε σημαίνει ότι οι πιστωτές της εταιρείας θα λάβουν περίπου 40 σεντς για κάθε ευρώ που έχουν δανείσει στην επιχείρηση. Πάντως, ανάλογα με το ύψος της αναδιάρθρωσης, θα διαμορφωθεί και το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών της επιχείρησης. Φυσικά, όσο μεγαλύτερη η αναδιάρθρωση, τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί.

Τέλος, εντός των επομένων ημερών αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί το στέλεχος εξειδικευμένης εταιρείας στις αναδιαρθρώσεις οφειλών, που θα αναλάβει την όλη διαδικασία. Οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον της Wind δεν θα αργήσουν να ληφθούν και μια αρχική συμφωνία αναμένεται στο τέλος του μήνα, με την οριστική συμφωνία να υπογράφεται προς τα τέλη Αυγούστου.

 

01/07/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;