Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

κλέφτες και αστυνόμοι στην ψηφιακή εποχή

Oταν προ ημερών η αστυνομία της Καλιφόρνιας συνέλαβε δύο κλεφτρόνια που είχαν προτίμηση στα ηλεκτρονικά γκάτζετ, δεν σημείωσε απλώς μία ακόμη επιτυχία, αλλά έγραψε ιστορία στον αγώνα για τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των κακοποιών. Και αυτό διότι ενεργοποιήθηκε το ειδικό software που είναι εγκατεστημένο σε πολλές συσκευές νέας τεχνολογίας και προδίδει πού βρίσκονται, μέσω του Παγκόσμιου Συστήματος Προσδιορισμού Θέσης (GPS).

Οι κλέφτες είχαν την κακή ιδέα να αφαιρέσουν από το σπίτι ενός στελέχους της Apple δύο «ταμπλέτες» iPad. Σύντομα όμως το θύμα συνειδητοποίησε ότι τα δύο αντικείμενα του ηλεκτρονικού πόθου εκατομμυρίων ανθρώπων τού έστελναν... SOS! Με τη βοήθεια των δορυφόρων, τα iΡad έδειχναν στο GΡS το ακριβές σημείο όπου βρίσκονταν και έτσι, χωρίς να το ξέρουν οι κλέφτες, το θύμα μπορούσε από τον κήπο του σπιτιού του να βλέπει στην οθόνη του iPhone τη διαδρομή τους. Από την ταχύτητα με την οποία κινούνταν η κουκκίδα στον χάρτη, το θύμα της κλοπής κατάλαβε ότι τα iPads βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο εν κινήσει και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

Η σύλληψη των δραστών κατέστη δυνατή χάρη σε μια υπηρεσία της Apple που λέγεται MobileMe, αλλά υπάρχουν και άλλα προγράμματα διαθέσιμα για ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το GadgetTrak. Οι ειδικοί στην τεχνολογία προβλέπουν ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες θα καθιερωθούν σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως συνέβη πριν από 20 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες με το σύστημα LoJack για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρου των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Χοσέ, o οποίος συνέλαβε τους δύο κλέφτες των iΡad, μόλις οι κλέφτες συνειδητοποίησαν ότι από εδώ και πέρα τα κλοπιμαία θα προδίδουν τη θέση τους, αποφάσισαν να σταματήσουν να κλέβουν ηλεκτρονικές συσκευές και να επιστρέψουν σε πιο... παραδοσιακούς στόχους που δεν εντοπίζονται ηλεκτρονικά.

 

03/07/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;